26 Απρ 2016

Διανομή τροφίμων σε πάνω από 1.500 δικαιούχους ΤΕΒΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων σε πάνω από 1.500 δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στον Δήμο Αχαρνών.  
     Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, με τη βοήθεια ιδιωτών εθελοντών αλλά και μαθητών μελών από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αχαρνών, ανέλαβαν τη συσκευασία των τροφίμων σε σακούλες, η οποία διήρκησε τρείς εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένης Σασχανίδη. 
       Τα είδη που περιλάμβανε η κάθε σακούλα ήταν, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικά είδη, γάλα σε σκόνη, βρεφικές κρέμες, όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα κονσέρβα, λάδι κ.ά. Η ποσότητα τροφίμων για κάθε δικαιούχο καθορίστηκε από τις ανάγκες του δικαιούχου και της οικογένειάς του. Οι 1.500 δικαιούχοι που έλαβαν τρόφιμα – από τους 2.500 συνολικά δικαιούχους ΤΕΒΑ στον Δήμο Αχαρνών - επιλέχθηκαν με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν στην αμέσως επόμενη διανομή.