6 Απρ 2016

Μονόδρομος η λήψη δανείου 9,9 εκατ. για το Δήμο Αχαρνών

Στην Απόφαση εξουσιοδότησης του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού να προχωρήσει στη σύναψη δανείου ύψους 9,9 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του 2016, οδηγείται στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Απριλίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών. 
       Σε αντίθετη περίπτωση η αδυναμία ισοσκέλισης θα οδηγήσει το Δήμο σε καθεστώς επιτήρησης από το Παρατηρητήριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που θα σημάνει απαγόρευση προσλήψεων, μεταθέσεις ή απολύσεις υπαλλήλων, περιορισμό δαπανών και φορολογικές επιβαρύνσεις των δημοτών, τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών κ. Λαμπρακάκης. 
       Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό προέρχεται από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) απαγόρευσε την εγγραφή λογιστικού δανείου ισοσκέλισης στο σκέλος των εσόδων, χάρη στην οποία «έκλεινε», μέχρι πέρσι, ο ισολογισμός. 
      «Φέτος, δυστυχώς, δεν μπορούμε να «κρύψουμε» το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η υποχρέωση να εφαρμόσουμε την ΚΥΑ είναι μονόδρομος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και πρόσθεσε ότι για την αναχρηματοδότηση δανείων του παρελθόντος, την οποία συμφώνησε η διοίκηση Ντούρου, ο Δήμος πληρώνει 250 χιλ. ευρώ μηνιαίως.