18 Απρ 2016

Ο Δήμος Αχαρνών μέλος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Ο ιστορικός Δήμος Αχαρνών συμμετέχει στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων μαζί με πλήθος δήμων από όλη την Ελλάδα, ύστερα και από την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της αμφικτυονίας από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό.
        Δικαίωμα συμμέτοχης στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων έχουν οι Δήμοι όλης της χώρας που διαθέτουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους και σκοπός της σύμπραξης αυτής είναι η προστασία, η ανάδειξη και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 
        Η συνεργασία των Δήμων που συμμετέχουν στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στην χώρα αλλά και σε κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. 
         Η εκδήλωση για την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων από τους Δημάρχους των δήμων μελών, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί. 
     Μετά την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: 
        "Η Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων είναι μια ευκαιρία για όλους τους δήμους που συμμετέχουν να ανταλλάξουν απόψεις, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές και να επιτύχουμε την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα Αρχαιολογικά ευρήματα και τα εκθέματα που έχουμε στον Δήμο Αχαρνών είναι πολλά και σημαντικά και θα είμαστε πάντα "κοντά" σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο την ανάδειξη τους".