2 Δεκ 2016

Νέα σελίδα για την Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

Μία νέα σελίδα άνοιξε η Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων καθώς επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένη, περισσότερο φιλική για τα παιδιά και με βασικό σκοπό να μυήσει όσο περισσότερους γίνεται στη "μαγεία" του Βιβλίου.
Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου όπου η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κα Χρύσα Δουρίδα καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων και έδωσε το "στίγμα" του εγχειρήματος της Βιβλιοθήκης.
Ο Αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Σταύρου προλόγισε την εκδήλωση αναφέροντας ότι το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων είναι μια δομή Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών, που έχει να επιδείξει πλούσια δράση χάρη, στην όρεξη, τη διάθεση, την εργασία και το ζήλο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε, βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι να πληθύνουν τα πολιτιστικά ερεθίσματα των δημοτών του Δήμου Αχαρνών και η Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, αυτό ακριβώς σηματοδοτεί.
Δηλαδή, να δημιουργηθεί μια πηγή γνώσης, μάθησης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων για τον Πολιτισμό και τα Γράμματα.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων τίμησε για την προσφορά τους στην Βιβλιοθήκη, την Ιδρύτρια κ. Ράνια Θεοδωροπούλου και τις συνεργάτιδες της, καθώς και τον κ. Τάσο Συμεωνίδη, ο οποίος προ αρκετών ετών προσέφερε τη βιβλιοθήκη του με βιβλία τεράστιας πνευματικής αξίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα αναγνωστήριο – σπουδαστήριο. 
Ακολούθησαν οι σπουδαίες διαλέξεις, της κας Ίντας Κατσίκη - Γκίβαλου Καθηγήτριας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της κας Σταυρούλας Παπαδάκου Παιδιάτρου – Αναπτυξιολόγου, της κας Χριστίνας Κυριακοπούλου Προέδρου των Βιβλιοθηκονόμων Ελλάδος, της κας Ειρήνης Βοκοτοπούλου Υπεύθυνης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του κου Μάνου Κοντολέωντα Συγγραφέα.
Στην συνέχεια οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη ενώ είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα αγαπημένα τους βιβλία στην Έκθεση Βιβλίου που λειτούργησε για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων απευθυνόντουσαν κυρίως σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με σκοπό να τα μυήσουν στον κόσμο του βιβλίου και στην φιλαναγνωσία.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι με την Εκπαιδευτικό κα Νάνσυ Μπουρίτη, Εκπαιδευτική δραστηριότητα από την Φιλόλογο και Ηθοποιό κα Σίσσυ Καπετάνιου, παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα κα Λίτσα Ψαραύτη -η οποία έχει λάβει Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών-  Εργαστήρι Εικαστικών με την εικαστικό κα Νάνσυ Νίκα και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού με τη Ηθοποιό και Παραμυθού κα Μάγια Ντελέζου.