16 Δεκ 2018

Η Γερμανία νομοθέτησε την ύπαρξη τρίτου φύλου

Σε νέα εποχή περνά η Γερμανία, καθώς η Bundestag αργά το βράδυ της Πέμπτης έλαβε μια απόφαση κόντρα στην ίδια τη φύση, καθώς ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του τρίτου φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης.
Έτσι, δίπλα στο θήλυ και το άρρεν θα μπορεί πλέον να αναφέρεται η επιλογή «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη Βουλή.
Από τον Μάιο του 2013 στη Γερμανία τα άτομα του τρίτου φύλου ή διαφυλικά (intersex) είχαν τη δυνατότητα να αφήνουν κενό το πεδίο που αναφέρεται στο φύλο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν στη διάρκεια της ζωής τους είτε να επιλέξουν φύλο άρρεν ή θήλυ είτε να κρατήσουν κενή την αναφορά του φύλου.
Ωστόσο, η κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών της Ανγκελα Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών αναγκάστηκε να εφαρμόσει μια απόφαση που είχε λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017, το οποίο είχε δώσει στους βουλευτές προθεσμία μέχρι το τέλος του 2018 για να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση ενός τρίτου φύλου.
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η Γερμανία γίνεται μια από τις χώρες που έχουν ήδη αρχίσει διαδικασίες αναγνώρισης των διαφυλικών ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι η Ολλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ινδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, άτομα σε ποσοστό από 0,05% έως 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ανήκουν στο τρίτο φύλο.