25 Δεκ 2018

Πολυκλινική και οικογενειακός γιατρός

Στην χώρα μας βασιλεύει μόνιμα η προχειρότητα, ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα.
Έτσι πολλά σωστά μέτρα αποτυγχάνουν και απαξιώνονται. Για να εφαρμοστεί το μέτρο του οικογενειακού γιατρού, έχουν δηλώσει πανελληνίως λιγώτερο από το 10%, από αυτούς που χρειάζονται. Οι Αχαρνές έχουν ανάγκη από σαράντα οικογενειακούς ιατρούς και υπάρχουν μόνον δύο. Με αυτούς τους όρους που έχουν θέσει είναι αδύνατον να βρεθούν τα στελέχη και να λειτουργήσει ο θεσμός.
Το (υποτιθέμενο) Κέντρο Υγείας, μεταφέρθηκε στο κτίριο της Πολυκλινικής και προγραμματίζεται να συνδεθεί με τό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, να εφημερεύει και να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Πολύ φοβόμαστε, ό,τι θα έχει την τύχη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Προς το παρόν η Πολυκλινική έχει υποβαθμιστεί. Τα επείγοντα περιστατικά δεν λειτουργούν, παρά μόνον ως πρώτες βοήθειες και το μέλλον της είναι άγνωστο. Μήπως τελικά επιδιώκουν να την κλείσουν; Κρίμα γιατί είχαμε μία επιτυχημένη δομή και προκειμένου, λόγω λαϊκισμού, να καταργήσουν το εισιτήριο των 10 €, την απαξιώνουν. Το σωστότερο θα είναι να εκμεταλευθούν τις μεγάλες της δυνατότητες προς όφελος του κόσμου.
Χάρης Δημούτσος
Δημοσιεύθηκε στήν ἐφημερίδα «Αχαρναϊκή» στίς 23/12/18