3 Δεκ 2018

Ζ.Zάεφ: «Με την Συμφωνία των Πρεσπών η "μακεδονική" γλώσσα θα διδάσκεται στην Ελλάδα στους "Μακεδόνες του Αιγαίου"»

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ ο οποίος είπε πως οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ειδικά οι «Μακεδόνες του Αιγαίου» με την Συμφωνία των Πρεσπών θα διδάσκονται  την «μακεδονική» γλώσσα!
Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο σήμερα,  για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ,  ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την  Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»
Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE,  Τράιτσο Ντίμκοφ,  ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες,  ο πρωθυπουργός είπε: 
«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».
Είπε μάλιστα πως τίποτε δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’  για τους «Μακεδόνες του Αιγαίου»!
Συνεπώς με την Συμφωνία των Πρεσπών αυτό που κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση είναι να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ξεκινήσει μια διαδικασία αναγνώρισης εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας από την ίδια την Αθήνα
Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών  καθώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάδα αναγνώρισε από μόνη της ότι μέσα στο έδαφός της έχει εθνική μειονότητα, την «μακεδονική».
Δεν είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει καμία άλλη μειονότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα αλβανικής μειονότητας, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο αλβανική «παροικία»  δηλαδή Αλβανοί που εργάζονται στην χώρα δεν διαβιούν σε αυτή από αρχαιοτάτων χρόνων.
Δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη καθώς πρόκειται με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης για θρησκευτική μειονότητα και τίποτε άλλο.
Αντίθετα υπάρχουν δίγλωσσοι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα που μαζί με τα ελληνικά μιλούν και σλαβικά. Είναι τα σλαβικά τα οποία οι Σκοπιανοί έχουν «βαφτίσει» ως «μακεδονικά» και πλέον εμείς με την δική μας υπογραφή τα νομιμοποιήσαμε ως τέτοια και αναγνωρίσαμε την «μακεδονική» ταυτότητα.
Έτσι πλέον με βάση το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού οι σλαβόφωνοι δίγλωσσοι Έλληνες, κάποιοι από αυτούς, θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και να έχουν απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα «εθνικά μειονοτικά» τους δικαιώματα.
Από την στιγμή μάλιστα που διαβιούν στην ελληνική Μακεδονία εδώ και αιώνες μπορούν να ονομάζονται μειονότητα.
Η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τώρα υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, έχει αυτομάτως δώσει το δικαίωμα στην γένεση μιας «εθνικής μειονότητας»
Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ: Αυτοπροσδιορισμός, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, Θρησκευτική ετερότητα, Γλώσσα, Εκπαίδευση. Τομείς με ζωτική σημασία για τη διατήρηση της (εθνικής) ταυτότητας και της μειονοτικής συνείδησης
των μειονοτήτων ανά την Ευρώπη θεωρούνται εκ των ουκ άνευ.
Τα προβλήματα από την Συνθήκη των Πρεσπών μόλις άρχισαν καθώς πλέον οι Σκοπιανοί μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε θελήσουν, όπως Ιστορία, Πολιτισμό, εμπορικά σήματα και χρήσεις και εν τέλει να ισχυριστούν, όπως ήδη κάνουν ότι στην ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα.