11 Φεβ 2019

Αυτή η "ομορφιά" βρίσκεται κρεμασμένη και κοσμεί την κεντρική είσοδο της Β'Φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ.

Να το πάρουμε απ΄την αρχή. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η πολιτεία έκρινε πως δικαίωμα στη μόρφωση έχουν και τα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και έτσι έχτισε τις φοιτητικές εστίες και λέσχες για τη φιλοξενία τους.
Εκτός της δωρεάν φοίτησης στο πανεπιστήμιο, απολαμβάνουν δωρεάν διαμονή(οι δικαιούχοι βγαίνουν με κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια οι "εγχώριοι" και άγνωστο πως, οι αλλοδαποί) σε ατομικά δωμάτια με τυπική αρχική επίπλωση (κρεβάτι-στρώμα-ντουλάπα- νιπτήρα) και κοινόχρηστα ντους-wc άφθονα σε κάθε όροφο που καθαρίζονται -όπως και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι-από προσωπικό καθαριότητας.
Έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet, απεριόριστη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, θέρμανση όλο το 24ωρο και στη λέσχη κάθε μέρα πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό.
Οι "πλούσιες" οικογένειες με 20.000€ οικογενειακό εισόδημα δεν δικαιούνται Εστίας και σκάνε τουλάχιστον 500€-800€ το μήνα για τη φοίτηση του παιδιού τους.
Στο δια ταύτα.
Αυτά τα ΡΕΜΑΛΙΑ της αριστεροκουλτούρας που κινούν τα νήματα, καλούν σε συνέλευση τα παιδιά που απολαμβάνουν ήδη όλα τα παραπάνω ΔΩΡΕΑΝ, να διεκδικήσουν περισσότερο ΔΩΡΕΑΝ, δηλαδή,να σταματήσουν να δίνουν το συμβολικό ποσό στην Εστία που είναι το αστρονομικό ποσό των...5€ ( ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ) το μήνα για όλες τις παραπάνω παροχές!
Ναι, αυτή είναι η οικονομική συμβολή σε όλα. 60€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.



Αλκιβιάδης Γ. Σεμελίδης