29 Ιουλ 2019

Πόσο και πώς θα πληρώσουμε και τις "δυνάμεις της προόδου"

Ο σοσιαλισμός έφερε την κρίση. Ο αριστερισμός υποθήκευσε την Ελλάδα, ως το 2117. Σειρά έχουν οι "δυνάμεις της προόδου". Δείτε τι ζητάνε.

Οι παντοιοτρόπως βολεμένοι καλοπληρωμένοι και ακόμη μόνιμοι κρατικοί υπάλληλοι (με μισθούς πριν από την κρίση και όχι 300 ευρώ της ιδιωτικής ελαστικής μορφής... με καταβολή ανά 4μηνο...) θα βγουν στους δρόμους (λένε) "...ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο...". 

Το γνωστό μας άσυλο (στα αχούρια που λέγονται και Πανεπιστήμια), την κατάργηση του οποίου ψήφισαν 283 βουλευτές, το 2010, αλλά κανείς και καμιά κυβέρνηση δεν είχαν τα κότσια να το εφαρμόσουν, εδώ και μια 10ετία...

Οι κρατικοί υπάλληλοι, λοιπόν, με λυμένα τα προβλήματά τους και με τα κόμματα σε μόνιμη "δημοπρασία" προσφορών προστασίας της μονιμότητάς τους... βγάζουν και για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τα κάστανα από την φωτιά (τα κάστανα... της Κουμουνδούρου από το νέο χτένισμα του κόμματος...) αναλαμβάνοντας αυτοί να ρίξουν την κυβέρνηση...

Με την ΑΔΕΔΥ (στην πρόσοψη...) καλούν τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις πρακτικές του δόγματος "νόμος και τάξη", να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων. 

Τώρα πού κολλάνε, οι εργαζόμενοι... μόνο οι κρατικοί υπάλληλοι το ξέρουν... Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, πάντως, θα βρεθεί (λέει) δίπλα στους φορείς του μαζικού κινήματος που θα υπερασπιστούν το άσυλο και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.  

Άντε τώρα εσύ να βρεις τους φορείς του μαζικού κινήματος... Αλλά και ποιος είναι αυτός που μιλάει για το δόγμα "νόμος και τάξη"... Ποιος τα λέει στη Βουλή με τα ίδια λόγια... του μανιφέστου... των κρατικών υπαλλήλων... Πού θα πάει, τα το θυμηθώ...

Ποιοι ασχολούνται τώρα με το άσυλο και όχι με το χάλι μας στο κράτος; Οι κρατικοί υπάλληλοι που (ανάμεσα στα άλλα) θα παραλάβουν και τις αιτήσεις επενδυτών για να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους, μήπως (λέμε εμείς...) και σωθούν από την ανεργία 870.000 εργάτες και υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα.

Και μέσα σε όλο αυτό το κρατικό και κοινωνικό μας ρεζιλίκι (με τα κόμματα να κάνουν κομάντο παντού) περιμένουμε... επενδυτή να κοπιάσει στη χώρα... Τον επενδυτή εκείνο που το έβαλε στα πόδια, μετά το 1985, και ποτέ δεν ξαναγύρισε. 

Οι άλλοι, οι επίσης παντοιοτρόπως βολεμένοι κρατικοί υπάλληλοι των ΔΕΚΟ... (της ΔΕΗ, του ΟΑΣΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, των κρατικών αεροδρομίων, λιμανιών και μεταφορών) που συμβαίνει να παραμένουν στα χέρια του κράτους, ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι καλοκαιριάτικα. Να σταματήσουν τα τρένα και τα νερά. Και να διακόψουν ακόμη και τις άθλιες συγκοινωνιακές υπηρεσίες που προσφέρουν (ρωτήστε και την Θεσσαλονίκη) αν τολμήσει ο κ. Κ. Μητσοτάκης (εφαρμόζοντας βεβαίως τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο που υπέγραψαν οι "ναι σε όλα" του ΣΥΡΙΖΑ) να φέρει, με το Υπερταμείο, στρατηγικούς επενδυτές. 

Ας επιστρέψουμε σε εμάς. Ηλεκτρικό, νερό και μεταφορές είναι όσα θα στερηθούμε, εντός του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου που οι "δυνάμεις της προόδου" κρίνουν πως ο λαός έχει υποχρέωση να πληρώνει το κράτος. Και οι κουτόφραγκοι-δανειστές να καταλάβουν πως την πάτησαν, όταν μας άφησαν να βγούμε από τα μνημόνια...

Με τον ξεσηκωμό που δεν θα αργήσει (γιατί και η Κουμουνδούρου τον έχει ανάγκη λόγω των εσωτερικών της...) οι "δυνάμεις προόδου" θα απαιτήσουν επίσης όπως ο χρυσός της Χαλκιδικής γυρίσει στο κράτος ή να παραδοθεί στον Μέγα Αλέξανδρο... Ο ΟΛΠ να επιστρέψει στα στιβαρά χέρια του λιμενεργάτη που ξέρει να ζει από την τσέπη του λαού... Και το Ελληνικό στις χωματερές της Αττικής, για να λυθεί και το πρόβλημα των σκουπιδιών...

Η κυβέρνηση επέλεξε να βαδίσει και στην κόψη του ξυραφιού. Κατά τη γνώμη μας, πολύ σωστά. Ωστόσο με τις "δυνάμεις της προόδου" να μην επιτρέπουν στην οικονομία της πατρίδας τους ανάσα πάνω από το 1,9% (εντός ή εκτός μνημονίου, τους είναι αδιάφορο αφού έχουν την σιγουριά αφαίμαξης του κορβανά...) ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ή θα γυρίσει σελίδα στην ιστορία μας ή θα γυρίσει εμάς στα χέρια των "δυνάμεων της προόδου", ως γκαρσόνια των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Γιατί αυτή είναι η μοναδική Ελλάδα που βλέπουν, με το χαμηλό τους ανάστημα, μετά από 45 χρόνια της μεταπολίτευσης.  

george.kraloglou@capital.gr