16 Δεκ 2019

Εντυπωσιακή η τελετή για το άναμμα του δέντρου στην πλατεία των Αχαρνών

Την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και στις Αχαρνές σηματοδότησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία του Αγίου Βλασίου από τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό.
Σε μια όμορφη εκδήλωση που άρχισε νωρίς το απόγευμα μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν. Ο Δήμος Αχαρνών και η ΔΗΚΕΑ προσπάθησαν να δώσουν έντονο χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη με τον στολισμό και τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού. Μικροί μαθητές με μουσικά όργανα διασκέδασαν τον κόσμο, ενώ με τα κάλαντα έδωσαν γιορτινό χρώμα. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους όσους συνέδραμαν στην εκδήλωση και τον στολισμό της πόλης. Κάλεσε δε όλους τους δημότες να μείνουν στην πόλη και να γιορτάσουν φέτος στις Αχαρνές. Η αντίστροφη μέτρηση από τις παιδικές φωνές οδήγησε στο άναμμα του δέντρου, για να ακολουθήσει σόου πυροτεχνημάτων.
Στη γιορτή, την οποία διοργάνωσαν η ΔΗΚΕΑ και ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Νίκας, συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, το Δημοτικό Ωδείο, τα μικρά αγγελάκια από τα καλλιτεχνικά τμήματα, οι δάσκαλου μουσικής, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία των Prestige The Band.  
Με πρωτοβουλία μάλιστα του κ. Σπύρου Βρεττού κατά τη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά μπορούσαν να συμμετέχουν στα παιχνίδια δωρεάν. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.