21 Απρ 2020

Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: Έτοιμη η πρόταση του Δήμου Αχαρνών για 19 νέες αίθουσες

Πανέτοιμος είναι ο Δήμος Αχαρνών για την υλοποίηση της δράσης «Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της χώρας». Καταθέτοντας την πρότασή του θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αίθουσες που θα καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών με εργασίες οι οποίες θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην επικράτεια απαιτείται να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στέγασης που προκύπτουν από το μέτρο αυτό. Έτσι κλήθηκαν οι πρώτοι 18 Δήμοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη συμμετοχή τους στη δράση, η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ανέφερε σχετικά: «Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Μέσω των υπηρεσιών μας έχουμε καταθέσει τη σχετική πρόταση, προκειμένου από τη δική μας πλευρά να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την υλοποίηση της δράσης». 
Ο Δήμος Αχαρνών κατέθεσε ήδη την πρότασή του στην οποία περιλαμβάνεται η εγκατάσταση 19 συνολικά αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και τον εξοπλισμό τους. Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού του έργου εκτιμάται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη Νίκος Δαμάσκος, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει και η υποβολή της πρότασης τόνισε σχετικά: «Ο Δήμος μας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και υπέβαλλε την πρότασή του για ένταξη στη δράση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τη δημιουργία 19 αιθουσών και των βοηθητικών τους χώρων. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης».