9 Απρ 2020

Βήματα ολοταχώς στο δρόμο της ψηφιακής εποχής από τον Δήμο Αχαρνών

Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται οι Δημότες ως προς τη συμπλήρωση της φόρμας για τη διόρθωση των τετραγωνικών των ακινήτων. Συγκεκριμένα όσοι έχουν διαπιστώσει διαφορές ανάμεσα στο Ε9 και τους λογαριασμούς των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με μια εύκολη διαδικασία.
Για τη νέα διευκόλυνση του Δήμου που προχωράει ολοταχώς στην ψηφιακή εποχή μίλησε αναλυτικά ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκος Δαμάσκος:
«Ο Δήμος Αχαρνών εδώ και περίπου δύο μήνες μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή. Δημιουργούμε υπηρεσίες στις οποίες θα μπορούν οι δημότες μας να εξυπηρετηθούν από το Δήμο μας εξ αποστάσεως. Μία από αυτές τις υπηρεσίες που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας είναι η δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων. Καλούμε όλες τις δημότισσες και όλους τους δημότες που έχουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αχαρνών ακίνητο στο οποίο τα τετραγωνικά του μέτρα δεν ταυτίζονται βάσει του Ε9 με τα τετραγωνικά που υπάρχουν στο λογαριασμό του παρόχου του ηλεκτρικού ρεύματος να εισέλθουν στο σάιτ του Δήμου μας www.acharnes.gr.
»Σε συνεργασία του Δήμου μας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και του υπουργείου Εσωτερικών, μπορούμε κάνοντας κλικ στο ανάλογο μπάνερ να πραγματοποιήσουμε εύκολα και απλά με τέσσερα μόνο βήματα από τον υπολογιστή ή το κινητό μας την ηλεκτρονική δήλωση των τετραγωνικών του ακινήτου μας. Ως Δήμος Αχαρνών, έχει ήδη μπει στην ψηφιακή εποχή και τώρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης λόγω του κορωνοϊού επισπεύδουμε τις διαδικασίες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε οι συνδημότες μας που θα βρίσκονται στο σπίτι τους να μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μια  σειρά υπηρεσιών από τον υπολογιστή ή το κινητό τους χωρίς να επισκεφθούν το Δημαρχείο».