16 Μαρ 2015

Ανήμερα της Σταυροπροσκυνήσεως-Πρωτόγνωροι βανδαλισμοί στους Αγ. Αναργύρους Σόλωνος και Μασσαλίας(ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της δικηγόρου που αντίκρυσε τις εικόνες ντροπής στο ιστορικό εκκλησάκι. 
 Δείτε την επιστολή της στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:  
   Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί του Αγιορείτικου Βήματος, 
       To εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στην Σόλωνος και Μασσαλίας δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι ιστορικό και αποτελεί μια πνευματική όαση στην καρδιά των Αθηνών. Έχω την τύχη να εκκλησιάζομαι εκεί εδώ και χρόνια, γι' αυτό είμαι μάρτυρας του πόσο καλό έχει κάνει σε συναθρώπους μας, ιδιαίτερα τα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης, η μικρή τούτη εκκλησία και ενορία. 
       Φανταστείτε το σοκ μου όταν σήμερα πρωί μπαίνοντας μέσα στο χώρο είδα τα πάντα κατεστραμμένα, την αγία Τράπεζα βεβηλωμένη, ζημιές στις εικόνες και το τέμπλο, τις καρέκλες για το εκκλησίασμα κλεμμένες. Τα ίδια είχε πάθει η εκκλησία στα Δεκεμβριανά του 2008. Πολύπαθη λοιπόν. Χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτε και σε κανένα. 
      Τώρα α) Γιατί δεν υπάρχει αστυνομική προστασία και το πάρκο μπροστά έχει γίνει κέντρο εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών (δίπλα ακριβώς είναι και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με το Θεατρικό Μουσείο), 
    β) γιατί οι δήθεν "αντεξουσιαστές" καταλαμβάνουν τη Νομική Σχολή όποτε "τους γουστάρει", 
     γ) γιατί το πανεπιστημιακό άσυλο σημαίνει ασυδοσία, δεν έχει καμία σχέση με την ακαδημαϊκή ελευθερία και ταυτίζεται με το "μπέστε σκύλοι αλέστε", αποτελούν ερωτήματα που αφήνω αναπάντητα. 
      Τρέμουν τα χέρια μου από την οργή και τη λύπη καθώς γράφω αυτές τις γραμμές. Ως πότε πια αυτό το αίσχος, αυτή η ντροπή, αυτή η απάθεια και η αδιαφορία στις αναίτιες και απρόκλητες καταστροφές ακόμη και κάθε όσιου και ιερού; 
     Παραθέτω χωρίς άλλο σχόλιο απλώς το έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών από το www.in.gr http://news.in.gr/greece/article/?aid=123139288 
      Επισυνάπτω μερικές ερασιτεχνικές φωτογραφίες που δυστυχώς δεν αποδίδουν στο ακέραιο το μέγεθος της καταστροφής όπως το είδα με τα μάτια μου σήμερα το πρωί. 
    Σάς παρακαλώ ανεβάστε το στην ιστοσελίδα σας ώστε η ανήκουστη και βέβηλη καταστροφή να κοινοποιηθεί όσον το δυνατόν ευρύτερα. Παράλληλα ας βοηθήσουμε όλοι μας την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, όπως μπορούμε ο καθένας μας, να σταθεί στα πόδια της όσον το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να γιορτάσει Πάσχα και Ανάσταση. 
     Με τις εν Χριστώ ευχαριστίες, 
     Ελένη Μαρτσούκου Δικηγόρος