20 Μαρ 2015

Τέσσερις Αλβανοί «οικονομικοί μετανάστες» λήστεψαν Έλληνες μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης!

Το ότι θα το βλέπαμε και αυτό φαίνεται πως ήταν απλά θέμα χρόνου. 
  Ούτε τον Ιερό αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δεν σεβάστηκαν τέσσερις αλβανοί «οικονομικοί μετανάστες» οι οποίοι με χρήση σωματικής βίας και αφού πρώτα τους εγκλώβισαν κοντά στο Ναό του Ασκληπιού λήστεψαν δύο Έλληνες αφαιρώντας χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. 
      Και όλα αυτά εντός του φυλασσόμενου (υποτίθεται) και ελεγχόμενου αρχαιολογικού χώρου ακριβώς κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 
      Εάν αυτό δεν σημαίνει διάλυση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας από τους τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει; 
       Αργότερα και περί τις 22:15 συνελήφθη ένας εξ αυτών ετών 17 ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρείς «οικονομικοί μετανάστες». 
       Σε άλλο περιστατικό τρεις αλλοδαποί δράστες εισέβαλλαν σε μονοκατοικία στα Βριλήσσια τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τρεις δράστες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα κατάφεραν και μπήκαν στην μεζονέτα που κατοικούσε 34χρονος με την μητέρα του σκαρφαλώνοντας στην σοφίτα από την διπλανή οικοδομή του σπιτιού του. 
       Αφού κατάφεραν και ανέβηκαν, παραβίασαν ένα παράθυρο και εισήλθαν στην οικία της οδού Αγίου Αντωνίου την ώρα που μάνα και γιος κοιμόντουσαν, πήγαν στο κάτω μέρος του σπιτιού και άρχισαν να ψάχνουν για την λεία τους. 
        Ο 34χρονος ακούγοντας φασαρία κατέβηκε από το δωμάτιο του να δει τι συμβαίνει και μόλις αντίκρισε τους ληστές πάγωσε, οι δράστες αμέσως τον ακινητοποίησαν και του έδεσαν τα χέρια με ένα κασκόλ. 
       Οι τρεις αλλοδαποί, καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά άρχισαν να τον ρωτούν που βρίσκονται τα χρήματα και τα χρυσαφικά απειλώντας τον μάλιστα και με μαχαίρια. 
        Την φασαρία άκουσε και η μητέρα του 34χρονου και μιλώντας δυνατά, μέσα από το δωμάτιο της, τον ρώτησε τι συμβαίνει. Εκείνος για να μην την τρομάξει, δεμένος όπως ήταν της απάντησε να μην ανησυχεί και ότι είναι κάτι φίλοι του στο σπίτι. 
      Οι ληστές κατάφεραν και απέσπασαν από τον ιδιοκτήτη της μεζονέτας 500 ευρώ και κοσμήματα και έφυγαν από την πόρτα σαν κύριοι. 
        Σε άλλο συμβάν στα Τρίκαλα τρεις αλλοδαποί, εισήλθαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας ζεύγους Ελλήνων, ηλικίας 60 και 68 ετών και με χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.E. αυτ-το, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας, όπου τους ανέμενε τέταρτος συνεργός τους. 
     Τέλος στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 25χρονος Σύρος «πρόσφυγας» καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία.