26 Μαρ 2015

ΗΠΑ: Δικηγόρος στην Καλιφόρνια προτείνει να πυροβολούνται στο κεφάλι οι ομοφυλόφιλοι

Στην Καλιφόρνια οι βουλευτές ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση για δημοψήφισμα που προτείνει όχι μόνο να απαγορευθεί ο σοδομισμός αλλά και να εκτελούνται οι ομοφυλόφιλοι. 
       Το σχέδιο νόμου αποκαλείται «Νόμος για την απαγόρευση του σοδομισμού» και παρουσιάστηκε από έναν δικηγόρο λεγόμενο Matthew McLaughlin, δικηγόρος του κράτους. Ο εν λόγω δικηγόρος θέλει να αλλάξει τον ποινικό κώδικα της Καλιφόρνιας και να εγγράψει το αδίκημα της ομοφυλοφιλίας μαζί με αυτά που επισείουν την ποινή θανάτου. 
     Ο δικηγόρος γράφει στην έκθεσή του ότι το αδίκημα της ομοφυλοφιλίας προκαλεί «τον θυμό του Θείου» τον οποίο, θυμό, υφίστανται και οι υπόλοιποι πολίτες. Η πρότασή του είναι η ακόλουθη: 
       «Εκτιμώντας ότι οι παραβάτες είναι καλλίτερα να χάνονται παρά να βλέπουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους να υφίστανται τον θυμό του Θεού, επειδή ήμασταν ανεκτικοί απέναντι στο κακό που απλώνεται γύρω μας, ο λαός της Καλιφόρνια, με τον φόβο του Θεού, απαιτεί με τη σοφία του κάθε άτομο που εγγίζει εν γνώσει του ένα άλλο άτομο του ίδιου φύλου με σεξουαλικούς σκοπούς, θα εκτελείται με σφαίρες στο κεφάλι ή με κάποιον άλλο πιο πρακτικό τρόπο». 
      Οι Αρχές της Καλιφόρνια δεν έχουν την δυνατότητα από το νόμο να αποτρέψουν αυτό το δημοψήφισμα. Κι αυτό γιατί ο νόμος προβλέπει ότι αν το Κράτος αρνηθεί να επιβάλλει το μέτρο, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει το δίκαιο μόνο του, χωρίς να επιβληθούν ποινές. 
     Απαιτούνται 365.000 υπογραφές για να κατατεθεί προς δημοψήφισμα αυτή η πρόταση. Το δημοψήφισμα θα γίνει τον Νοέμβριο του 2016. 
      Ας σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλλει πρόταση για δημοψήφισμα στις ΗΠΑ αρκεί να πληρώσει 200 δολάρια. Οι πιο τρελές ιδέες έχουν υποβληθεί , όπως η απαγόρευση του διαζυγίου, η υποχρεωτική εκπαίδευση των ψαλμών των Χριστουγέννων, η δια νόμου καταδίκη των ψεμμάτων μιας προεκλογικής εκστρατείας, την νομιμοποίηση της ιατρικής μαριηουάνας κλπ. Κάποιοι προτείνουν να ανέβει το ποσό κατάθεσης στα 800 δολάρια. «Ζούμε στην Καλιφόρνια, τη μητέρα των άμεσης δημοκρατίας. Αλλά πρέπει να επιβάλλουμε και ένα πλαφόν στην κοινή λογική» δήλωσε εκλεγμένος της περιοχής. 
       Η εφημερίδα Los Angeles Times έψαξε αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον δικηγόρο Matthew McLaughlin. Πρόκειται για άτομο που είχε γίνει γνωστό ήδη εδώ και δέκα χρόνια όταν ζητούσε να διδάσκεται η Βίβλος στα δημόσια σχολεία. 
       Το κοινό κινητοποιήθηκε και συλλέχθηκαν 32.000 υπογραφές στο σάιτ Change.org, από τις 20 Μαρτίου, που ζητούν να εκδιωχθεί από τον δικηγορικό σύλλογο. «Από άποψη ελευθερίας έκφρασης είναι ενδιαφέρον, αλλά εδώ πρόκειται για δικηγόρο και η πρότασή του καλεί σε δολοφονίες !» δηλώνει η Carol Dahmen, η οποία συλλέγει τις υπογραφές. Οι οργανώσεις λεσβιών, γκέι, μπαϊσέξουλα και τρανς ή LGBT προειδοποίησαν ότι όποιος υπογράψει το κείμενο του McLaughlin, το όνομά του θα αναρτηθεί δημόσια και θα διαπομπευθεί.