14 Νοε 2016

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Α.Σ.Ο.Χ. ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

Το αθλητικό σωματείο Ολυμπιακού Χωριού «Α.Σ.Ο.Χ. ΦΟΙΒΟΣ», συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στους εκατοντάδες αθλητές που προπονούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του και παρά τους δύσκολους καιρούς, απέκτησε τον πρώτο του αυτόματο εξωτερικό απινιδιστή, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των αθλητών και των επισκεπτών του.  
      Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής, ένα μηχάνημα για την αντιμετώπιση των περισσότερων επεισοδίων καρδιακής ανακοπής, είναι απλός στη λειτουργία του και προορισμένος για χρήση από μη ιατρικό προσωπικό, λειτουργώντας με βάση την τελευταία ιατρική τεχνολογία. Μια συσκευή που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. 
      Ήδη έχει προγραμματισθεί η εκπαίδευση των προπονητών και των μελών του σωματείου πάνω στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του απινιδιστή, ώστε αν παραστεί ανάγκη να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους και σίγουροι ότι μπορούν να ανταποκριθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το σωματείο εύχεται να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού, εκτός από εκπαιδευτικούς σκοπούς. 
      Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στο κτήριο του κλειστού γυμναστηρίου του «Α.Σ.Ο.Χ. ΦΟΙΒΟΣ» ώστε να είναι πάντα διαθέσιμος σε όποιον συμπολίτη προκύψει ποτέ ανάγκη στο Ολυμπιακό Χωριό, στο ΕΚΑΒ και σε όλους τους σχετικούς με την υγεία φορείς.