5 Νοε 2016

Αντιπροσωπεία του Πολωνικού Δήμου Ciechanow στον Δήμο Αχαρνών

Επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πολωνικού Δήμου Ciechanow, υπό τον Δήμαρχο της πόλης κ. Krzysztof Kosiński. Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός φρόντισε να ανταποδώσει τη φιλοξενία, της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Δήμου Αχαρνών και του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών, που επισκέφτηκαν τον Δήμο Ciechanow τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Εκτός από τον Δήμαρχο Ciechanow κ. Krzysztof Kosiński, στην αντιπροσωπεία της Πολωνικής πόλης, η οποία απέχει 100 χλμ. από την πρωτεύουσα της Πολωνίας και αριθμεί περί τις 45.000 κατοίκους, συμμετείχε ο κ. Tomasz Podsiadlik,  Δημοτικός Σύμβουλος, η κα Danuta Drzewicka  Διευθύντρια του Εμπορικού Επιμελητηρίου και η κα Jolanta Grudzinska  Διευθύντρια της Δημοτικής δομής Πολιτισμού της πόλης.
Η αντιπροσωπία του Δήμου Ciechanow, κατά την επίσκεψη της στον Δήμο Αχαρνών, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει  τις εκδηλώσεις για την Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου  1940, όπου ο Δήμαρχος Ciechanow κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων του Δήμου Αχαρνών και παρακολούθησε τη μαθητική Παρέλαση μαζί με την Πολωνική αντιπροσωπεία.
Μετά τη μαθητική Παρέλαση, η Πολωνική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση γνωριμίας με στελέχη της Δημοτικής Αρχής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκτός της αντιπροσωπείας του Δήμου Ciechanow συμμετείχε, η σύμβουλος της Πολωνικής Πρεσβείας κα Danuta Kuczynska και τα μέλη του Συλλόγου Πολωνικού Πολιτισμού στην Αθήνα "Juliusz Słowacki", κ. Marek Nadolski και κα. Wanda Popiak, ενώ το ρόλο της μεταφράστριας ανάλαβε η κα. Αμαλία Παρούση, ενώ την αποστολή συνόδευε η Ειδ. Σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών Κατερίνα Παπασταματίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των δύο πόλεων και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας κυρίως σε θέματα Πολιτισμού, καθώς και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Ciechanow.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ciechanow πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με επιχειρηματικούς φορείς του Δήμου Αχαρνών, όπου αναζητήθηκαν πεδία επιχειρηματικής συνεργασίας των δυο πόλεων. Σε  αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πολωνικής Πρεσβείας κ. Miroslaw Gojdz.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Δήμο Αχαρνών η αντιπροσωπεία του Δήμου Ciechanow επισκέφθηκε μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου Αχαρνών αλλά και τον Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Με αφορμή την επίσκεψη της Πολωνικής αντιπροσωπείας του Δήμου Ciechanow ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και δήλωσε:
"Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που ο Δήμαρχος του Ciechanow επεφύλαξε σε εμάς και το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών τον Ιούλιο του 2015 και κυρίως μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε την Κουλτούρα, το Πολιτισμό της πόλης του Ciechanow και να αναζητήσουμε κοινούς τόπους συνεργασίας τόσο σε Πολιτιστικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η εξωστρέφεια των καλών πρακτικών Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας μόνο όφελος μπορεί να έχει και για τις δυο πόλεις"