8 Νοε 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών

Συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες της 3-11-2016 στην περιοχή Αγία Σωτήρα στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πέντε ανήλικοι, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθησαν και δύο εκ των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητούνται τρείς συνεργοί τους. 
Στο πλαίσιο έρευνας, σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή των Αχαρνών, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των ανωτέρω οι οποίοι από τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους είχαν συστήσει ομάδα.
Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με διάφορους τρόπους και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που τα θύματα τους ήταν οδηγοί ταξί, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τους οδηγούσαν στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ανέκοπταν με διάφορα τεχνάσματα την πορεία των οχημάτων καθώς και των πεζών και ακολούθως τους λήστευαν. Σε άλλες περιπτώσεις προέβαιναν στην διάρρηξη-κλοπή οικιών και σταθμευμένων οχημάτων.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά 57 ληστείες 21 κλοπές, και ειδικότερα:
  • 33 ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων
  • 14 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί
  • 10 ληστείες σε βάρος πεζών
  • 16 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες
  • 5 κλοπές από οχήματα