9 Φεβ 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί στην περιοχή των Αχαρνών

Συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες της 7-2-2017, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, 10 άτομα (γύφτοι), εκ των οποίων οι 6 ηλικίας από 18 έως 42 ετών και 4 ανήλικοι, μέλη της σπείρας. Αναζητούνται δύο 15χρονοι συνεργοί τους. 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο διάστημα εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί στην περιοχή των Αχαρνών.
Ειδικότερα οι δράστες, με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημά τους, εντός του καταυλισμού Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, καθώς και με τη χρήση αντικειμένων (κοντάρια, ρόπαλα και διάφορα εργαλεία), αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που έφερε το θύμα ή βρισκόταν εντός του οχήματος του.
Επίσης, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν σε ταξί από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τα οδηγούσαν πλησίον του καταυλισμού, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς, ασκώντας σωματική βία και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablet , G . P . S . κλπ ).
Επιπλέον, είχαν στο στόχαστρο και πεζά άτομα, που κινούνταν σε δρόμους πέριξ του καταυλισμού και με την χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν και διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο», στο καταυλισμό διαμονής τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 66 περιπτώσεις ληστειών ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων, συνεχίζονται.