22 Μαΐ 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα γύφτων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, Σούπερ Μάρκετ και άλλα καταστήματα

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στις 18-5-2018 στις Αχαρνές, τρεις γύφτοι, ηλικίας 35, 40 και 61 ετών, μέλη της σπείρας. 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και κλοπών κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά την καταγραφή περιστατικών ένοπλων ληστειών, κυρίως σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και όμορων Νομών, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από διμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, Σούπερ Μάρκετ και άλλα καταστήματα.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες και σε άλλες περιπτώσεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, στα οποία επίσης τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες.
Στη συνέχεια και αφού εντόπιζαν το κατάστημα που θα διέπρατταν τη ληστεία, στάθμευαν το αυτοκίνητο έξω από αυτό και ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα και κρατώντας πιστόλι, εισέρχονταν σε αυτό και με την απειλή του όπλου αφορούσε χρήματα και διέφευγε.
Μετά τη ληστεία και κατά τη διαφυγή τους, σταματούσαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και αντικαθιστούσαν τις κλεμμένες πινακίδες με τις κανονικές και επιπλέον ο δράστης που είχε εισέλθει στο κατάστημα άλλαζε τα ρούχα του.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί :
  • ένδεκα ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Νέας Περάμου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Βάρκιζας, Δηλεσίου και Ερέτριας
  • πέντε κλοπές αυτοκινήτων από τις περιοχές Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Αμαρουσίου
Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • ένα πιστόλι
  • δεκαπέντε φυσίγγια
  • τρία ζεύγη κλεμμένων πινακίδων
  • τρία κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ
  • ρούχα, υποδήματα, γάντια και κουκούλα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες
Επίσης κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διάπραξη των ληστειών.