18 Μαΐ 2018

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Αχαρνές

Ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου στις 17:00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρναϊκού, ανάμεσα στις ομάδες Παχταράλ και Σπάρτακος. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία της μηνιαίας εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη.
Οι δύο ομάδες δεν αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά από άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, αφιερώνοντας τους αγώνες κάθε φορά και σε κάποιο γεγονός ή προσωπικότητα.
Η ομάδα Παχταράλ ιδρύθηκε από την ελληνική κοινότητα με ρίζες στο Καζακστάν, ενώ το όνομά της το έχει και πόλη στην περιοχή. Η ομάδα Σπάρτακος αποτελεί τιμή στον αρχαίο μονομάχο και επαναστάτη από τη Θράκη, με το βιβλίο Σπαρτάκ να βρίσκεται σχεδόν σε κάθε βιβλιοθήκη Έλληνα της Ρωσίας.
Πριν από τον αγώνα θα προηγηθούν χαιρετισμοί και ομιλία από τον δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη, που θα εκπροσωπεί την Ποντιακή Γνώμη
Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμάται κάθε χρόνο από τις ποντιακές ομάδες των Αχαρνών, είτε με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα, είτε με τουρνουά ποδοσφαίρου.