3 Μαΐ 2018

Ασκηση πυρασφάλειας για τους εργαζομένους στον Δήμο Αχαρνών

Σε θεωρητική ενημέρωση και πρακτική άσκηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας συμμετείχαν υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών, καθώς και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.
Η θεωρητική εκπαίδευση – ενημέρωση πυρασφάλειας των υπαλλήλων του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου από τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Αχαρνών, ενώ η πρακτική άσκηση σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Αχαρνών και στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό υπό την καθοδήγηση αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τη θεωρητική εκπαίδευση – ενημέρωση των υπαλλήλων έγινε επεξήγηση των αιτιών πρόκλησης πυρκαγιάς, των ειδών πυρκαγιάς και των αποτελεσματικότερων τρόπων κατάσβεσης καθώς των κανόνων εκκένωσης και διαφυγής σε κτίριο που έχει προκληθεί πυρκαγιάς.
Το πρακτικό μέρος της ενημέρωσης των υπαλλήλων του Δήμου Αχαρνών περιλάμβανε, την ορθή  χρήση εργαλείων των πυροσβεστικών σταθμών ενός κτιρίου, καθώς και την κατάσβεση πυρκαγιάς στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό σε ανοικτό ελεγχόμενο χώρο, με την χρήση φορητών πυροσβεστήρων και αντλίας από πυροσβεστικό όχημα.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των θεωρητικών και πρακτικών εκπαιδευτικών δράσεων για το προσωπικό του Δήμου Αχαρνών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ όπως τόνισε, παρόμοιες δράσεις, όπως οι ασκήσεις πυρασφάλειας ή η εκπαίδευση παροχής Πρώτων Βοηθειών θα επαναλαμβάνονται.