4 Ιουν 2019

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Ήμουν ομοφυλόφιλος, αλλά «θεραπεύτηκα» όταν γνώρισα τη σύζυγό μου

Ο ισχυρός άνδρας των Φιλιππίνων, ο οποίος είναι πασίγνωστος για τα ανεπίσημα δημοσιευμένα σχόλια του (στα τέλη του περασμένου έτους, κατηγόρησε τους «περισσότερους» Καθολικούς ιερείς ότι είναι κρυφο- ομοφυλόφιλοι), έκανε μια απροσδόκητη παραδοχή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Πέμπτη, ο Duterte κατέδειξε έναν από τους πολιτικούς αντιπάλους του ως ομοφυλόφιλο και στη συνέχεια τον εαυτό του!!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος υποτιμώντας τον γερουσιαστή Αντόνιο Τριλλάνες, έναν ένθερμο επικριτή της κυριαρχίας του, ζήτησε από το ακροατήριό του να «ρωτήσει οποιοδήποτε ομοφυλοφιλικό πρόσωπο που βλέπει πως κινείται ο Τριλλάνες αν είναι γκέι».
Συνέχισε λέγοντας πως, από αυτή την άποψη, αυτός και ο Τριλλάνες είναι «παρόμοιοι».
Ο Duterte δήλωσε ότι «έγινε και πάλι άνδρας» μετά από συνάντηση με την πρώην σύζυγό του και ότι «θεραπεύτηκε» από την ομοφυλοφιλία. Κατέληξε λέγοντας: «Ο Duterte είναι γκέι. Έτσι είμαι γκέι, δεν με νοιάζει αν είμαι ομοφυλόφιλος ή όχι».

Δεν είναι απολύτως σαφές τι εννοούσε με αυτό, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Duterte συζήτησε τη σεξουαλικότητά του μεταξύ σοβαρού και αστείου. Το 2017, αστειεύτηκε ότι είχε θεωρήσει ότι έγινε bisexual, οπότε μπορούσε να «διασκεδάσει και με τους δύο τρόπους».
Έχετε υπόψη ότι αυτός είναι ο ίδιος παγκόσμιος ηγέτης που κάποτε συγκλόνισε, καταγράφοντας τον τρόπο που κακοποίησε την υπηρέτρια της οικογένειάς του όταν ήταν έφηβος, λέγοντας ότι γλίστρησε κάποτε το χέρι του στα εσώρουχα της ενώ αυτή κοιμόταν.
Παρόλο που ο Duterte ισχυρίστηκε ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης του ομοφυλοφιλικού γάμου στη συντηρητική καθολική χώρα των Φιλιππίνων αρχικά στην προεδρία του, έχει αλλάξει τη θέση του, λέγοντας ότι θα έρχεται σε σύγκρουση με τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της χώρας.