21 Αυγ 2019

Αιτίες ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών

Είναι πλέον γνωστό στους πάντες (πλην συριζαίων) ότι το κουρελόχαρτο των Πρεσπών όχι μόνον είναι διάτρητο νομικά, αλλά έχει δημιουργήσει και τεράστια ζητήματα εις βάρος της Ελλάδος σε πολλά επίπεδα.
Παρά τα ογκώδη συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο, τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, η τότε κυβέρνηση το ψήφισε αγνοώντας όλες αυτές τις μορφές αγώνα που δυστυχώς αποδείχθηκαν άνευ αντικρίσματος.
Πρέπει πια να γίνει κατανοητό ότι σήμερα απαιτείται αλλαγή στρατηγικής, διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Αυτοί οι κύριοι που κατόπιν εορτής διαφημίζουν ομιλίες και επιστημονικές ημερίδες, τι ακριβώς επιδιώκουν, πλην της αυτοπροβολής; Προεκλογικά εξαφανισμένοι και πολιτικά ανύπαρκτοι, μήπως θα τολμήσουν άραγε τώρα να καταγγείλουν την ΝΔ που «νίπτει τας χείρας της» και τους Μητσοτάκηδες, τους «νεκροθάπτες» της Μακεδονίας; Δεν ξεχνάμε εξ άλλου, ότι τον Νοέμβριο του 2017 ένας από αυτούς, στην ίδια αίθουσα είχε ταχθεί υπέρ της «σύνθετης ονομασίας», μια τοποθέτηση των ενδοτικών πολιτικών, που είχε προλειάνει το έδαφος για την εθνική μειοδοσία των Πρεσπών.
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι διαλέξεις, αναλύσεις, θεωρίες και «ενημερώσεις» στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου, άνευ αντικρίσματος και εφησυχάζουν συνειδήσεις.
Ο αγώνας ακύρωσης πρέπει να είναι καθαρά πολιτικός και να διεξαχθεί με πολιτικά μέσα. Όλα τα άλλα είναι «να ‘χαμε να λέγαμε» κατά την λαϊκή ρήση…
Ελεύθερη Πατρίδα
Πολιτικό κόμμα