12 Ιαν 2018

Έπος Καμίνη! Έριξαν σταυρό σε άδεια πισίνα

Εξευτέλισε την εορτή των Θεοφανίων ο Δήμος Αθηναίων! Το σύμβολο της Χριστιανοσύνης χτύπησε στα πλακάκια
Είναι τέτοια η εγκατάλειψη των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και της πόλης ώστε προχθές αναγκάστηκε ο ιερέας προϊστάμενος της Αγίας Φωτεινής να ρίξει τον Σταυρό σε άδεια πισίνα!
Συνέβη κι αυτό στην Αθήνα του Καμίνη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην τελετή, και όμως το γεγονός παρασιωπήθηκε. Ως γνωστόν από δεκαετιών, με τη φροντίδα και τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούνται δύο τελετές. Η πρώτη στη Δεξαμενή των Αθηνών, στο Κολωνάκι, και η δεύτερη στην Κολυμβητική Δεξαμενή των Στυλών του Ολυμπίου Διός, η οποία ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).
Και ενώ ο πρόεδρος της τελευταίας Σπύρος Καπράλος βρισκόταν στην είσοδο και ως οικοδεσπότης υποδεχόταν όσους έφταναν για να παρακολουθήσουν την τελετή, έκπληκτος ο προϊστάμενος του Ναού της Αγίας Φωτεινής, αρχιμανδρίτης Μάξιμος διαπίστωνε πως η πισίνα δεν είχε νερό! Όσα ακολούθησαν θύμιζαν σκηνές του παλιού καλού κινηματογράφου. Ο ιερέας έντρομος αναζητούσε λύση, ενώ κατέφτασε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νώντας Λαμπρακάκης, πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος φάνηκε να απολαμβάνει την τελετή-παρωδία.
Ούτως ή άλλως, φέτος για πρώτη φορά δεν παρευρέθηκε δήμαρχος Αθηναίων, γεγονός που είχε συμβεί μόνο στα χρόνια της Κατοχής. Προφανώς γι’ αυτό και η αδιαφορία των υπαλλήλων να φροντίσουν για τις σχετικές προετοιμασίες. Λίγα όμβρια ύδατα στην άκρη της πισίνας δεν μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση. Όπως ήταν φυσικό, όταν ο Σταυρός έπεσε μέσα στην πισίνα, χτύπησε στα πλακάκια του κολυμβητηρίου με θόρυβο, προκαλώντας ακόμη περισσότερο τα γέλια των παρευρισκομένων, ενώ η μπάντα του Δήμου Αθηναίων απέδιδε τιμές προφανώς στα... πλακάκια. Οι λίγοι επίσημοι που παρευρέθηκαν, όπου φύγει φύγει για να αποφύγουν τα περαιτέρω.