19 Ιαν 2018

Η ιδεοληψία τους έχει τυφλώσει: Αντεξουσιαστές καλούν σε αντι-συγκέντρωση για την Μακεδονία

Κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Αντεξουσιαστές καλούν σε αντι-συγκέντρωση στο «συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», στην Καμάρα την Κυριακή στις 13.00, καθώς και σε μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο στις 12.00.
Συγκεκριμένα, η Αντεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, από κοινού με την ομάδα «Μαύρο και Κόκκινο» και τη «Libertatia» καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 13.00 στην Καμάρα.
Στο σχετικό κάλεσμά της, που δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου, η Αντεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το µακεδονικό ζήτηµα µε όλες του τις προεκτάσεις είναι βασικός άξονας συγκρότησης του ελληνικού εθνικισµού και του κράτους του».
«Οφείλουµε να παλέψουµε για μια κοινωνία που η διάκριση σε εθνότητες θα είναι αδιάφορη και δεν θα αποτελεί αιτία πολέµων, σφαγών και διακρίσεων. (…) Αυτή η πάλη όµως αρχίζει σήµερα µε την αναγνώριση και ισοτιµία των µειονοτήτων, το δικαίωµα στον αυτοπροσδιορισµό, την απεθνικοποίηση του δηµόσιου χώρου και βέβαια την εκδίωξη της εκκλησίας από αυτόν», αναφέρει η Αντεξουσιαστική Κίνηση.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΠΑΟΚ κάλεσε τους φίλους του και τους οργανωμένους οπαδούς του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας.
Ας ελπίσουμε ότι οι Αρχές θα λάβουν όλα τα μέτρα για να μην βρεθούν ΠΑΟΚτζήδες αντιμέτωποι με αντεξουσιαστές, διότι τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτεταμένων επεισοδίων.