9 Μαρ 2016

Αιχμάλωτοι στις πόλεις τους οι Σουηδοί: Η αστυνομία προειδοποίησε τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν νύχτα λόγω μουσουλμάνων προσφύγων!

Ανάστατη είναι η μικρή σουηδική πόλη Ostersund, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από τις πρόσφατες καταγγελίες γυναικών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις ή υπήρξαν θύματα απόπειρας βιασμού από άντρες που έμοιαζαν «ξένοι».  
         Μετά τις οκτώ παρόμοιες καταγγελίες, που έγιναν στην τοπική αστυνομία μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση και συμβουλεύει τις γυναίκες στην πόλη να μην κυκλοφορούν μόνες όταν βραδιάζει. 
       Σε συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της αστυνομίας την Δευτέρα ανακοινώθηκε η σχετική προειδοποίηση και έγινε γνωστό ότι και οι οκτώ σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες βιασμού έγιναν στο κέντρο της πόλης από ομάδες αντρών που μιλούσαν σουηδικά με «ξένη» προφορά και δεν ήταν μεθυσμένοι. 
     Η τελευταία επίθεση έγινε την περασμένη Κυριακή τα χαράματα στο κέντρο της πόλης και το θύμα κατήγγειλε ότι τρεις νεαροί άντρες ηλικίας από 18 μέχρι 25 ετών, ψηλοί και λεπτοί, που μιλούσαν σουηδικά με «ξένη» προφορά, την πέταξαν στο έδαφος και προσπάθησαν να της σκίσουν το παντελόνι. Η γυναίκα ανέφερε ότι πάλεψε με τους δράστες και κατόρθωσε να διαφύγει. 
         Ο Stephen Jerand, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, μίλησε στην κρατική τηλεόραση και τόνισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις στην πόλη γίνονται με αυξανόμενους ρυθμούς ενώ υποστήριξε ότι κανένας από τους δράστες δεν βρίσκεται σε κατάσταση μέθης. 
         Για την Σουηδία, μια χώρα από τις πρώτες στην Ευρώπη που έχει στηρίξει την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών μια τέτοια προειδοποίηση προς τον γυναικείο πληθυσμό χαρακτηρίζεται πρωτοφανής. Στην χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, μόνο μέσα στο περασμένο έτος, έφθασαν 163.000 μετανάστες και πρόσφυγες, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο των συνόρων της.