10 Μαρ 2016

Η Κυβέρνηση εμπαίζει την Εκκλησία και η Εκκλησία χαμογελά..!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ 
  Ας το πάρουμε απόφαση: η κυβέρνηση προχωρά με σχέδιο και θα πραγματοποιήσει όλα εκείνα που η αριστερή της ιδεοληψία της επιβάλλει. Και ο στόχος Εκκλησία και πίστη του λαού, είναι πρώτης προτεραιότητας. 
       Η αλήθεια είναι ότι έχει πιάσει στον ύπνο την διοίκηση της Εκκλησίας και με το μπουλούκι των ασχέτων καί αγραμμάτων που κυβερνά, προχωρά ακάθεκτη και χωρίς θόρυβο, για να πραγματοποιήσει όλα εκείνα που χρόνια πρέσβευε και κραύγαζε από τον πάγκο της αντιπολίτευσης. 
        Όχι δεν άλλαξαν οι άνθρωποι αυτοί και ούτε τους μετέπεισε η εκκλησιαστική ηγεσία μας με τον ενδοτισμό που δείχνει και την άριστη συνεργασία που έλεγε μέχρι τώρα οτι έχει μαζί τους! 
       Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν από φιλίες και λόγους τιμής! Ξέρουν μόνο να προωθούν τα συμφέροντά τους. Ξεκίνησαν με την πολιτική ορκωμοσία και σιγά – σιγά μετά,άρχισαν να επιβάλλουν ένα- ένα, τα νέα τους μέτρα για να συγκρατήσουν μέσα στο γενικότερο μπάχαλο που δημιούργησαν τις αριστερές… πορδές τους, ότι τάχα κάτι γίνεται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., το οποίο θα αλλάξει την Ελλάδα προς τα αριστερότερα! 
        Το μάθημα των θρησκευτικών παρά τις αρχικές παλινωδίες του κ. Φίλη, τις υποσχέσεις του στον Αρχιεπίσκοπο και τις δήθεν υποχωρήσεις, τελικώς καταργείται στην παλαιά μορφή του και καθιερώνεται η άχρωμη και άγευστη θρησκειολογία. Η Εκκλησία παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις της δεν λαμβάνεται υπόψη. Αντιθέτως όλα γίνονται πραξικοπηματικά. 
        Τα ελληνόπουλα δεν πρέπει πλέον να γαλουχούνται με την πίστη των πατέρων τους. Δεν πρέπει να διδάσκονται για Χριστό και Ελλάδα. Πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα αυτά. 
      Αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να μας επιβάλλουν μία παιδεία χωρίς αριστεία, δεν μπορεί να μην ονειρεύονται και μία παιδεία χωρίς ελευθερία και μία κοινωνία χωρίς δημοκρατία. Είναι πλασμένοι για τον ολοκληρωτισμό! 
      Είναι οι ίδιοι που καταργούν εν μιά νυκτί προϋπάρχοντες νόμους για να απαγορεύουν σε Μητροπολίτες να προσεγγίζουν ποιμαντικά την νεότητα, που στην πλειοψηφία της μαστίζεται από την κακή επιρροή των ναρκωτικών και η οποία μάλιστα εκείνη διψά να ακούσει από τους Αρχιερείς τον γλυκό και ανυπόκριτο λόγο της Εκκλησίας και τους ζητά να την επισκεφθούν και να συμπροβληματισθούν μαζί της,πάνω σε επίκαιρα θέματα. 
       Και ναι αφαίρεσαν από έναν Μητροπολίτη το δικαίωμα να πηγαίνει και να μιλάει στα σχολεία, αλλά αφαίρεσαν και το δικαίωμα των παιδιών να ζητούν λόγο και επικοινωνία με την Εκκλησία. Ρώτησαν τα παιδιά τί θέλουν; Ή δεν μετρά ο λόγος τους γιατί είναι μικρά ακόμη! 
       Και τί κάνει η Εκκλησία στον πόλεμο αυτό που της έχει κηρυχθεί; Πώς αντιμετωπίζει όλους αυτούς τους γελοίους, που στο όνομα της προόδου κάνουν τα σύγχρονα αυτά εγκλήματα που θα στοιχίσουν στην χώρα μας; 
       Προς το παρόν η αντίδραση είναι «ήρεμη και πολιτισμένη», όπως την χαρακτηρίζει το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου. Αλλά θα μας επιτρέψουν να τους πούμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αρκεί. Χρειάζεται δυναμική αντίδραση για να καταλάβουν ότι η Εκκλησία δεν αστειεύεται. Δεν φοβάται και τολμά! 
        Δεν τρέφω αυταπάτες και ξέρω πολύ καλά ότι ακόμη και οι μετρημένοι στα δάκτυλά μας Ιεράρχες, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας και κατευθύνουν τον βηματισμό τους στα χνάρια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τους πνίγουν οι υπόλοιποι που προτιμούν τη σιωπή και την ησυχία τους. Γιαυτό και οι πολλοί δεν αφήνουν τους λίγους, έστω, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και αυτά που αισθάνονται για την Εκκλησία μας και τα δεινά που χτυπούν την πόρτα μας! Και είδαμε ποιοί ευνοούνται από αυτή την κρίση! 
        Δεν πρέπει, να σιωπήσουν οι Μητροπολίτες αυτοί. Είναι στα χέρια τους να αλλάξουν το κλίμα και να γίνει πάλι η Εκκλησία μας μαχόμενη!! Αλλιώς αυτά που θα ζήσουμε θα είναι πολλά και δυσάρεστα για τη χώρα μας και τον Ορθόδοξο στην μεγάλη πλειοψηφία του λαό μας!