18 Σεπ 2016

Ηχηρό μήνυμα των εισαγγελέων η επανεκλογή του Ισ. Ντογιάκου

Με ποσοστό 48% επανεξελέγη προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος συμμετείχε τελευταία στιγμή στις εκλογές μετά την προ 3ημέρου πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε. 
        Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τελικώς κατήλθε υποψήφιος στο "παρά πέντε", αφού ο Άρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών, που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. 
             Μήνυμα 
          Η επανεκλογή Ντογιάκου ουσιαστικά συνιστά και ένα ηχηρό μήνυμα των εισαγγελέων που έσπευσαν σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό να τον ψηφίσουν για τη θέση, από την οποία πιθανόν θα εκπέσει όταν του επιδοθεί η πειθαρχική ποινή του. Αυτή η καταδίκη είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του προϊσταμένου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα από την αντιπολίτευση. 
        Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη, ενώ ο Αντώνιος Λιώγας έλαβε 30 ψήφους και η Γεωργία Τσατάνη που έθεσε επίσης υποψηφία 7 ψήφους, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά. 
       Επανεξελέγη ο Ηλίας Ζαγοραίος 
        Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επανεξελέγη με 81 ψήφους ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος. Συνολικά 45 ψήφους έλαβε η κα Ολυμπία Κλειτσάκη.