26 Σεπ 2016

V. Dombrovskis: Η Ελλάδα εφάρμοσε πιο σκληρή λιτότητα εξαιτίας του λαϊκισμού του Τσίπρα

Η Ελλάδα χρειάστηκε να εφαρμόσει πιο σκληρή λιτότητα από ό,τι θα ήταν αναγκαία, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μετέδωσε το Reuters. 
      «Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο κ. Dombrovskis, σε συζήτηση στη Ρίγα σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
        «Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο ... κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Ήρθε μια νέα κυβέρνηση με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται κανένα καθεστώς λιτότητας και θα ξοδεύουμε όσο θέλουμε», όπως είπε. 
      «Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας από ό,τι θα ήταν απαραίτητο, αν συνεχίζονταν τότε οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σημείωσε. 
         Ο κ. Dombrovskis, δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα υποχώρησε σε ύφεση το 2015 αντί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης που προβλεπόταν στο 2,5% εφόσον είχαν συνεχιστεί οι μεταρρυθμίσεις.