20 Σεπ 2016

«Νάρκη» σε κυβέρνηση και διαδικασία καναλιών - Π.Κουρουμπλής: «Ποινικές ευθύνες σε Παππά και Γεροβασίλη για Καλογρίτσα» (upd)

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ «ΒΑΛΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
  Aνανέωση (16:30) Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Π.Κουρουμπλής ο οποίος με συνέντευξή του άνοιξε θέμα ποινικών και πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση Καλογρίτσα 
        "Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη σημερινή μου τηλεφωνική συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM: Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες" αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών σε γραπτή του δήλωση. 
         Βέβαια ο κύριος υπουργός φαίνεται ότι υποχρεώθηκε να ανασκευάσει την δήλωσή του διότι μίλησε πιο πριν ξεκάθαρα για ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Συνεπώς οι υπερθεματιστές σίγουρα δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν πολιτικές ευθύνες διότι απλούστατα δεν είναι πολιτικοί. ----------------------------------------------------------------------------------------------- 
      Όσοι ανακήρυξαν ως καναλάρχη τον Χ.Καλογρίτσα «έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής δείχνοντας έτσι τους Παππά και Γεροβασίλη ως τους κυρίως υπεύθυνους. 
        «Αυτός και αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή έχουν ευθύνη;» ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο BHMA FM με τον ίδιο να απαντά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές». 
        Παράλληλα δήλωσε ότι «ο κύριος αυτός, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση». 
       Όσον αφορά την δανειοδότηση Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».