21 Απρ 2017

Και με την βούλα στα 304,41 € το τετρ. μέτρο στο Ολυμιακό Χωριό

Την Δευτέρα 24/04 στις 7:30 μ.μ. θα παραβρεθούν στό κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Χωριού, η Υπουργός Εργασίας κ Αχτσιόγλου, ο Γ.Γ. κ. Νεφελούδης, η πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, ο σύμβουλος της Υπουργού κ. Μουζάλας, και οι αρμόδιοι για θέματα του πρώην ΟΕΚ κ. Αντωνάκος και κ. Πολυχρονιάδου. Τώρα πλέον που υπεγράφη η απόφαση που συμπεριλαμβάνεται και το Ολ. Χωριό στήν τιμή των 304,41 €/τ.μ., πράγμα πού δεν ίσχυε μέχρι πρότινος, θα ανακοινωθούν και διάφορες λεπτομέρειες περί την απόφαση.

Ρυθμίσεις για τους κατοίκους εργατικών κατοικιών - Κούρεμα οφειλών - αύξηση δόσεων - Πάγωμα δόσεων για τους ανέργους. Όλες οι εκπτώσεις ανά κατηγορία

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση με την οποία ρυθμίζονται μεευνοϊκότερους όρουςτο ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Οπως σημειώνει το υπουργείο, η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.
Η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ.).
Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται:
α)οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου,
β)οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής,
γ)οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.
Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής: «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».
Συγκεκριμένα:
Για τους ΑΜΕΑ και τις μονογονεϊκές οικογένειες προβλέπεται 30%  έκπτωση.
Για τους τρίτεκνους & τους πολύτεκνους προβλέπεται 50 % έκπτωση.
Για τους άνεργους προβλέπεται ετήσιο πάγωμα καταβολής δόσεων χωρίς επιβαρύνσεις με δυνατότητα ανανέωσης.
Για όλους αυξάνονται οι δόσεις από 240 σε 360 μηνιαίες.