6 Απρ 2017

ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H 25/3 είναι γιορτή για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης;
Η 25/3 είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανικού κόσμου. Για την Ελλάδα μάλιστα είναι και θρησκευτική και εθνική γιορτή.
……………..
Ας έρθουμε τώρα στην 25η Μαρτίου που εορτάζεται και ως εθνική γιορτή στην Ελλάδα. Η εξέγερση της Ελλάδας που άρχισε στην Πελοπόννησο, πέρασε στην ιστορία ως η πιο μακρόχρονη και άγρια εξέγερση της οθωμανικής ιστορίας. Η κοσμοπολίτικη αυτοκρατορία των Οθωμανών που για παραπάνω από 600 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία κατάφερε να διοικήσει δίκαια με το σύστημα των μιλλέτ πολλές ομάδες με διάφορες θρησκευτικές, δογματικές και εθνικές κουλτούρες, ενώ με η εξέγερση της Ελλάδας προκάλεσε μεγάλες συγκρούσεις στα οθωμανικά εδάφη.
Όταν ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, έδωσε μια βαθιά ανάσα στους Έλληνες-Ορθόδοξους της Κωνσταντινούπολης, σώζοντας τους από τα χέρια των Ρωμαιοκαθολικών. Παρόλα αυτά οι Έλληνες έμποροι ήταν ανήσυχοι, πιστεύοντας πως δεν θα  μπορέσουν να κάνουν άνετα εμπόριο υπό την αιγίδα των Οθωμανών. Για αυτό άρχισαν να κάνουν εμπόριο μέσω Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας.
Ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ανακαλώντας πίσω τους Έλληνες εμπόρους και τοποθετώντας στο αξίωμα έναν νέο Ελληνορθόδοξο πατριάρχη, έδωσε γαλήνη στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.
Παρά το ότι όμως τους δόθηκαν κάθε είδους ελευθερίες και προνόμια, ακόμη και από τις πρώτες μέρες, κινητοποιήθηκαν για να ζωντανέψουν ξανά την βυζαντινή αυτοκρατορία την οποία είχε καταργήσει στην πράξη ο Πορθητής. Με όχημα τα κρυφά σχολεία σε μοναστήρια, έριξαν τους πρώτους σπόρους για μεγάλα βυζαντινά όνειρα, και για την ¨μεγάλη Ιδέα¨.
Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ανατρεφόμενοι με την Μεγάλη Ιδέα, με την βοήθεια Κωνσταντινοπολιτών Ελλήνων, πέρασαν από ιδιωτική εκπαίδευση και πέτυχαν με ύπουλο τρόπο να διεισδύσουν στον στρατό στην οικονομία και στα αξιώματα των Οθωμανών.
Με επιστήμονες, εκπαιδευμένους καλά εμπόρους και τεχνίτες κυριάρχησαν σε κάθε τομέα. Σε όλη την οθωμανική περιοχή, ιδιαίτερα όμως στα Βαλκάνια στα τέλη του 18ου αιώνα έστησαν επαναστατικές συμμορίες και άρχισαν μια αιματηρή και άγρια εξέγερση κατά των Οθωμανών.
Στο σημείο αυτό ας ανοίξουμε μια παρένθεση. ( Σε αυτό το πλαίσια σκεφτείτε μια ακόμη φορά τις 40 ετών δράσεις διείσδυσης που εμφανίστηκαν με την 15/7, αναλογιστείτε τους στενούς συγγενικούς δεσμούς του ηγέτη της FETÖ με τον Πατριάρχη, να δούμε σε τι συμπέρασμα θα φτάσετε).
Όλες τις εξεγέρσεις κατά των Οθωμανών τις χρηματοδότησαν οι Έλληνες Οθωμανοί υπήκοοι Κωνσταντινούπολης, ενώ τις στήριξαν Ρωσία, Γαλλία και Αγγλία.
Η πρώτη εξέγερση κατά των Οθωμανών έγινε στα 1770 με υποδαύλιση από τους Άγγλους,  και είναι τα λεγόμενα Ορλωφικά που ήταν η εξέγερση των Ρώσων. Οι Ρώσοι υποδαύλισαν τους Έλληνες Ορθόδοξους και ενθάρρυναν τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.
Αντίθετα με ότι πιστεύεται, η πρώτη επανάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν στον Μοριά, αλλά στην Βλαχία και την Μολδαβία ό=που άρχισε υπό την ηγεσία των αδερφών Υψηλάντη. Η εξέγερση αυτή σύντομα καταπνίγηκε. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έστειλε στον Μοριά τον αδερφό του και εκεί αυτός φυτίλωσε τους Έλληνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει επίσημα η επανάσταση με την επίθεση που έγινε στις 25/3/2017 στην Οθωμανική φρουρά του Ναυπλίου. Οι επαναστάτες με επικεφαλής τον Κολοκοτρώνη σε σύντομο διάστημα κατέλαβαν την Πάτρα, την Τρίπολη και το Μεσολόγγι
Με χρηματοδότηση από τους Κωνσταντινουπολίτες Έλληνες, με στρατιωτική στήριξη από την Ρωσία και με πολιτική στήριξη από Γαλλία και Αγγλία, οι Έλληνες τσιφλικάδες του Μοριά άρχισαν το 1821 την πρώτη οργανωμένη επανάσταση. Αυτήν την πρώτη αιματηρή εξέγερση την κατέπνιξε με επιτυχία ο Αλγερινός Χασάν Πασάς.
Από το 1821 έως το 1829 όλες οι εξεγέρσεις είχαν καταπνιγεί. Με την συνθήκη του Λονδίνου το 1830 κηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Οι πρώτες εξεγέρσεις και οι άγριες σφαγές που έγιναν σε Βλαχία, Μολδαβία, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι και θα διαρκούσαν πάνω από 100 χρόνια δείχνουν καθαρά τον άγριο χαρακτήρα των Ελλήνων επαναστατών.
Ανεξάρτητες ξένες πηγές, προκαλούν ανατριχίλα με τις αγριότητες που καταγράφουν. Ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί ιστορικοί όπως οι Τόμας Γκόρντον, Γουόλτερ Άλισον Φίλιπ και Βάγκσταφ, σχετικά με την σφαγή στην Τριπολιτσά αναφέρουν τα εξής: Επί τρεις ημέρες οι κάτοικοι της πόλης αφέθηκαν στο έλεος των άγριων συμμοριών, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, γυναίκες και παιδιά, βασανίστηκαν πριν δολοφονηθούν. Η σφαγή ήταν τόσο μεγάλη που ο Κολοκοτρώνης αναφέρει πως από την είσοδο της πόλης μέχρι το φρούριο το άλογο του δεν πατούσε καθόλου κάτω. Μετά από την ελληνική αγριότητα στην Τριπολιτσά, δρόμοι και σοκάκια γέμισαν με πτώματα. Γυναίκες και παιδιά που είχαν κρυφτεί σε βουνά, σφαγιάσθηκαν σαν βοοειδή.
Με την υποψία πως είχαν κρύψει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, οι μουσουλμάνοι αιχμάλωτοι υπέστησαν μεγάλα βασανιστήρια. Τους έκοψαν χέρια και πόδια και τους πύρωναν βάζοντας τους σιγά-σιγά κοντά στην φωτιά. Έκοψαν κοιλιές εγκύων, ενώ τα παιδιά τα δολοφόνησαν χτυπώντας τα στους τοίχους. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή ουρανός και γη γέμισαν με ανθρώπινες κραυγές. Όλες οι πηγές νερού γέμισαν με πτώματα ανθρώπων. Ένας Έλληνας επαναστάτης καυχούμενος με περηφάνια έλεγε πως ¨Μόνο εγώ σκότωσα 90 άτομα¨. Τα ίδια έκαναν και στην Σρεμπρένιτσα και στο Χότζαλι (σημ. μεταφρ: ενοοεί αυτά που χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι ως γενοκτονία σε σερβία και Ναγκόσνο Καραμπάχ της Αρμενίας) . Και σήμερα αν έχουν ευκαιρία θα κάνουν ακόμη χειρότερα.   
Έστω και αν ο αριθμός αυτών που σφαγιάσθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά ποικίλει ανάλογα με τις πηγές, ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματα του αναφέρει για 32.000 άγρια σφαγιασθέντες. Αυτή η εξέγερση και οι σφαγές που άρχισαν σε αυτή την μικρή χερσόνησο το 1821, σύντομα μεταδόθηκαν σε όλη την Οθωμανική περιοχή. Τώρα λοιπόν αν ως Τούρκοι και μουσουλμάνοι το σηκώνει η πίστη και η συνείδηση σας, πείτε ¨Ζήτω η 25η Μαρτίου¨ και  Ζήτω ο Κολοκοτρώνης¨. Η απόφαση είναι δική σας.
Επιτρέψτε εδώ να ανοίξω μια παρένθεση. ( Για μια ακόμη φορά σκεφτείτε τα παιδιά μας που τα εκπαιδεύουμε με τους Γιουνούς Εμρέ, Αχμέτ Γεσεβί και Χατζή Μπεκτάς Βελί, σκεφτείτε με τι κουλτούρα θέλουν να τα δηλητηριάσουν τα αθώα παιδιά μας ακόμη από την εποχή του νηπιαγωγείου και μόνο υπό την αιγίδα Ελλήνων Ορθόδοξων εκπαιδευτικών).
Οι ανοιχτοί αυτοί πόλεμοι αυτοί τερματίσθηκαν οριστικά με τον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στα 1922. Από το 1922 και μετά έστω και αν δεν υπάρχει πόλεμος στα ανοιχτά, το μίσος των Ελλήνων κατά του Ισλάμ και των Τούρκων συνεχίζεται το ίδιο έντονα και εναντίων των Τούρκων-μουσουλμάνων που είναι πολίτες της Ελλάδας.
Τις διακρίσεις, την βία και την σκληρότητα που εφαρμόζει επί 90 μαύρα χρόνια η Ελλάδα  κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, τα συνεχίζει με διαφορετικές μεθόδους.
Το μίσος των Ελλήνων κατά του Ισλάμ και των Τούρκων ποτέ στην ιστορία δεν έπαψε. Με πνεύμα σταυροφόρων ονομάζουν ως εθνικό και θρησκευτικό καθήκον να καταδιώκουν μουσουλμάνους και Τούρκους.
Ενίσχυσαν και συνέργησαν σε όλες τις απάνθρωπες τρομοκρατικές οργανώσεις που στήθηκαν από το 1970 και μετά. Ακόμη και στις μέρες μας, συνεχίζουν να συνδράμουν και να συνεργούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις ΠΚΚ, DHKP-C και FETÖ.
Να αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής δημοκρατίας και του πραγματικού δυτικού πολιτισμού
http://milletgazetesi.gr/view.php?id=7059
Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγια- εφ. Μιλλέτ της Ξάνθης
27/3/2017
Σχολιασμός της ιστοσελίδας tourkikanea.gr: Ο κ. Χασάνκαγια είναι απο τους βασικούς αρθογράφους και συνεργάτες της εφ. Μιλλέτ που βγαίνει στην Ξάνθη και είναι από τα πλέον ανθελληνικά έντυπα που βγαίνουν στην Ελλάδα. Τον σχολιασμό τον αφήνουμε στους αναγνώστες μας. Πάντως τζάμπα δεν τα γράφει αυτά ο κ. Χασάνκαγιά…