11 Μαΐ 2017

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ο οποίος ενώνει δυο σημαντικά θέατρα της Αρχαιότητας: το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και τον Δήμο Αχαρνών, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
Η εκκίνηση των ποδηλατών πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο  Διονύσου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια το πολυπληθές κομβόι των ποδηλατών έκανε διαδοχικά στάσεις  στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και στον Τύμβο του Σοφοκλή στην περιοχή της Βαρυμπόπης και κατέληξε στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.
Στον φετινό Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών συμμετείχαν πάνω από δέκα ποδηλατικές ομάδες από διάφορα μέρη της Αττικής, καθώς και πλήθος ιδιωτών.
Το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά άψογα τον Αρχαιολογικό Ποδηλατικό Γύρο συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.
Η πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κα Μαρία Μίχα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών καθώς και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών για την υποστήριξη και τη συνδρομή τους στην επιτυχή διοργάνωση του 6ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών.
 
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους σημαντικότερους και πιο αξιόλογους θεσμούς για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Μέσα από τη διαδρομή και τις στάσεις των ποδηλατών επιτυγχάνεται η προβολή της ιστορικότητας του Δήμου Αχαρνών και των σημαντικών ιστορικών του μνημείων, όπως ο Θολωτός Τάφος και ο Τύμβος του Σοφοκλή. Ή συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Αχαρνών αλλά άλλων περιοχών στον Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών, στέλνει το μήνυμα ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και οι προσπάθειες οι δικές μας και της Πολιτείας θα πρέπει να κατευθυνθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός από τους πολίτες των Αχαρνών σύμμαχός σε αυτή την προσπάθεια παραμένει διαχρονικά το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του".