1 Μαΐ 2017

ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ! ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ...

Η Αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι τόσο σύνθετη που καταντάει να είναι και παράλογη. Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να μην μπορούν να καταλήξουν ποιος είναι σύμμαχος και ποιος εχθρός.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνει μια δήλωση που πέρασε μεν στα ψηλά, όμως είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η Συρία και η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσουν να βομβαρδίζουν το Χαλέπι με τη δικαιολογία ότι εκεί βρίσκονται σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Jaish al-Islam και η Ahrar Sham. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι οργανώσεις συνεργάζονται υπογείως με την Αν Νούσρα της Αλ Κάιντα.
Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί ζητάνε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο κατεχόμενο Χαλέπι επειδή εκεί βρίσκονται σύμμαχοι, ενώ το Πεντάγωνο έχει παραδεχθεί ότι κύριος εχθρός στο Χαλέπι είναι η Αλ Νούσρα.
Θα πρέπει πρώτα το Πεντάγωνο να συνεννοηθεί με το Υπ.Εξ. και μετά να πουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Άσαντ τι να κάνουν και τι να μην κάνουν. Μέχρι τότε το μόνο που θα κάνουν με τέτοιες δηλώσεις είναι να αβαντάρουν απροκάλυπτα την Αλ Κάιντα και τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία...