21 Νοε 2018

Η τυφλή κοινωνία

Αυτή η κοινωνία έχει την τάση να μην θέλει να λύσει τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα της. Αρνείται πεισματικά να πάρει το κατάλληλο φάρμακο κατά περίπτωση, και για αυτό τα αφήνει και σέρνονται, με αποτέλεσμα να την σκοτώνουν τελικά.
Η χώρα έχει μια σειρά από τεράστια προβλήματα που είναι βόμβες βραδυφλεγείς στα θεμελια της. Κάποια υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, κάποια άλλα εμφανιστηκαν τα τελευταια 10 με 15 χρονια, ομως εμεις ΔΕΝ θελουμε να τα λυσουμε, γιατι το φαρμακο ποναει... 
Έτσι αντί να δώσουμε την επώδυνη λύση άμεσα και να τελειώνουμε, προτιμάμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, και να περιμένουμε την λύση τους από τον "καλό Θεό της Ελλάδας".... Αυτό είναι που σκοτώνει την χώρα, γιατί στο όνομα αυτής της τακτικής, ψηφίζουμε τον κάθε βλαμμένο που υπόσχεται ότι το "πρόβλημα πάει".
Απολύτως ενδεικτικά:

1.Υπογεννητικοτητα. Όταν θα έχουμε μείνει τρεις και ο κούκος, θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις όσων σήμερα αρνούνται να κάνουν το στοιχειώδες... να εισφέρουν στην χώρα ένα τουλάχιστο νέο άτομο να τους αντικαταστήσει, με το ακλόνητο επιχείρημα "εγώ θα λύσω το πρόβλημα;". Και η κοινωνία αρνείται καν να το κουβεντιάσει, και να βρει κάποιες πολίτικες που θα έδιναν κάποια ανάσα, και το δικαιολογεί κιόλας!!! Λες και οι προηγούμενες γενιές ήταν όλοι εκατομμυριούχοι όταν έκαναν παιδιά, ενώ οι σημερινοί είναι φτωχοί ας πούμε. 


2. Συντάξεις. Γνωστό και χιλιοειπωμένο. Όμως εμείς αντί να δώσουμε λύσεις, συζητάμε αν θα κόψει τις συντάξεις το Γιουρογκρουπ σε μια χώρα με 2,7 εκ συνταξιούχους, 4 εκ εργαζομένους, και 20% ανέργους. Και συνεχίζουμε να χορηγούμε συντάξεις σε ανθρώπους κάτω των 65 ή και κάτω των 60.




3. Κόκκινα δάνεια. Αντί να δίναμε την λύση πριν από 8 χρονιά, καταστρέψαμε τις τράπεζες (που έχουν και αυτές ευθύνες), και την οικοδομή/ακίνητα. Τις συνέπειες τις ζούμε όλοι... Να είναι καλά ο Νόμος Κατσέλη αφού και η ηλιθιότητα ενός λαού που δεν θέλει να καταλάβει οικονομικά αυτονόητα...

4. Φέσια στη ΔΕΗ και σε άλλες Εταιρείες. Τα φέσια της ΔΕΗ είναι 3 δις.... Είναι που είναι ένας οίκος ανοχής η εταιρεία των συνδικαλιστών, της βάλαμε και τα φέσια και την τελειώσαμε. Όταν θα κλείσει, θα φταίνε οι κσενοι και οι Εβραίοι και τα κακά νεφελιμ που μας μισούν, και που το κάνουν επίτηδες για να μας καταστρέψουν.

5. Παιδεία. Όλοι βλέπουν το απόλυτο μπάχαλο της Παιδείας. Ελληνικές πατέντες που ισχύουν δεκαετίες και δεν θέλουμε να δούμε. Καταλήψεις, φροντιστήρια, εικόνα σχολείων και Πανεπιστημίων που παραπέμπει σε κάτι άλλο...., βία, ανομία, εκπαιδευτικοί και καθηγητές πολλές φορές παντελώς ανίκανοι, αιώνιοι φοιτητές, μηδενική αξιοπιστία. Παράγουμε "πτυχιούχους" για να είναι άνεργοι και να πίνουν φρέντο εσπρέσο αμπελοφιλοσοφουντες για την άτιμη την κενωνια. Όμως εμείς, εκεί, βράχοι, μην πειράξουμε τα κακώς κείμενα...





6. Γραφειοκρατία, Δημόσιο, ΔΕΚΟ.
Εδώ μπορούμε να γράψουμε ολόκληρες μελέτες... Δεν θα προσθέσω όμως ούτε λέξη. Όλοι ξέρουμε, αλλά...
Είναι και άλλα πολλά, αλλά εντάξει πόσα να αναφέρει κανείς χωρίς να γίνει κουραστικός ;;;; 
Ας συνεχίσουμε όλοι στην νιρβάνα μας να ασχολούμαστε με τον πυρετό της Ακριβοπουλου, τις πατάτες του Γλετσου, τι έγινε στο χτεσινό επεισόδιο του Next Top Model.... Νταξ ο κάλος Θεός της Ελλάδας θα μας σώσει αφού.


infognomonpolitics