29 Νοε 2018

Μανιφέστο ψευδομακεδονισμού- Ζητούν πλήρη αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας – Ελληνίδα, μέλος της επιτροπής: «Παραίσθηση η Ελληνική Μακεδονία»

Στο μανιφέστο αλυτρωτισμού των Σκοπιανών και τις απαιτήσεις για διαχωρισμός της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία, εντάσσεται και ελληνίδα καθηγήτρια, μέλος της κοινής επιτροπής, η οποία υποστηρίζει πως είναι «παραίσθηση η Ελληνική Μακεδονία».
Η επιχείρηση αλλοίωσης της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με απόλυτη υποστήριξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστεριστών στην ελληνική επικράτεια.
Οι μαθητές ξεσηκώνονται και δίνουν παράδειγμα πατριωτισμού, ενώ οι πολιτικοί μας μας προδίδουν.
Διπλό χτύπημα έχουμε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας από την μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία. Ο Σκοπιανός επικεφαλής προωθεί τον ιστορικό διαχωρισμό τη Μακεδονίας από την Ελλάδα. Τις ίδιες απόψεις όμως εκφράζει δημόσια και μέλος της ελληνικής επιτροπής, το οποίο οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ο διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της σκοπιανής ομάδας στη μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία, στα δικά του βιβλια διαχωρίζει την Αρχαία Μακεδονία από την Ελλάδα και μιλά για μακεδονική μειονότητα.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ: «ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Το χειρότερο για την ελληνική ιστορία όμως είναι ότι αυτά τα πιστεύει και μέλος της ελληνικής ομάδας στην επιτροπή! Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία χαρακτηρίζει «παραίσθηση» την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και όλοι αυτοί μαζί θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία ή μάλλον «θα αλλάξουν τα φώτα» στην ιστορία.
«Θα καθίσουμε μαζί να συμφωνήσουμε με ποιο τρόπο τα σχολικά εγχειρίδια θα αντιμετωπίζουν κάποια γεγονότα ώστε να μην προκαλούν καμία εχθρότητα από τις δύο πλευρές» τονίζει και ο Γκάμπερ με τις γνωστές απόψεις
Παρά το σάλο που προκάλεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο αμφισβητώντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας δημόσια, η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου επανέλαβε χθες τα ίδια και χειρότερα με μια ανάρτηση που κατέβασε μετά από λίγες ώρες και στην οποία ανέφερε:
«Η Μακεδονία ΔΕΝ είναι μία και ελληνική. Πως είναι μια φαντασίωση αυτό, ναι το ξαναλέω και θα το ξαναλέω και θα ξαναλέω μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι οι απατεώνες και όλοι οι εξαπατημένοι αυτής της χώρας».
Το Star επικοινώνησε με την κυρία Ιωαννίδου η οποία δήλωσε οτι δε μετέχει πια στην Επιτροπή για τα βιβλία.

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Σκοπιανός επικεφαλής πάντως στο βιβλίο του το όνομα της Μακεδονίας γράφει οτι:
«Οι Μακεδόνες ανήκουν στο «αρχαιότερο» εθνολογικό υπόστρωμα της Μεσογείου. Παρά τη γεωγραφική τους εγγύτητα, οι Μακεδόνες δεν συνδέονται με τους Έλληνες, διότι οι τελευταίοι δεν ανήκουν στο «αρχαιότερο» εθνολογικό υπόστρωμα της Μεσογείου».

ΕΘΝΟΛΟΓΟΙ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Εθνολόγοι πάντως διαψεύδουν τους ανιστόρητους ισχυρισμούς των Σκοπιανών, ενώ ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης: «Θέλουν να περάσουν τον ψευδομακεδονισμό και να βάλουν στις διαπραγματεύσεις για τα σχολικά βιβλία να τονίζουν ότι είναι άλλο οι Μακεδόνες και άλλο οι Έλληνες».
Τα βιβλία του Γκάμπερ χρησιμοποιούν οι εθνικιστικές οργανώσεις των Σκοπιανών για να προπαγανδίσουν το αφήγημα της ψευδομακεδονίας και φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η Θεσσαλονίκη τους ανήκει.