16 Μαΐ 2019

Μετά λέμε ότι περιμένουμε επενδύσεις

Χθές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, στο οποίο, υποτίθεται, αντιδρούν οι Θεσμοί, αφού ενισχύει την κουλτούρα αθέτησης πληρωμής.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.


Το άρθρο 48 του νόμου προβλέπει την αιτιολόγηση των απολύσεων. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα σε οιονδήποτε απολυόμενο να προσφύγει στο δικαστήριο, να ισχυριστεί ότι η απόλυση του ήταν αναιτιολόγητη και να ζητήσει την επαναπρόσληψη και αποζημίωση του. Ο εργοδότης καλείται να αποδείξει τη σοβαρότητα του λόγου απόλυσης!
 Κι αν ο δικαστής κρίνει ότι ο λόγος της απόλυσης δεν είναι επαρκής (με ποιά κριτήρια άραγε;), θα διατάξει την επαναπρόσληψη και την υποχρέωση του εργοδότη να καταβάλει και όλους τους μισθούς από την απόλυση μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, έντοκα! 
Δηλαδή κάθε απόλυση θα συνεπάγεται για τον εργοδότη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη και δικαστικά έξοδα, ενώ τα δικαστήρια θα επιβαρυνθούν με χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις. Τα κοράκια των εργατοπατέρων νομικών (μητρόπουλοι, βερβεσοί, κατρούγκαλοι κλπ) τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, διότι τους ανοίγεται πεδίο πλουτισμού λαμπρόν. 
Αντιλαμβάνεσθε ότι με τέτοιες σοβιετικές πρακτικές και οι τελευταίες ελπίδες που υπήρχαν για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα εξαφανίζονται, καθώς ουδείς είναι τόσο αυτοκαταστροφικός ώστε να βάλει συνεταίρο μετά το κράτος και τον δικαστή στην επιχείρησή του. 
Αυτή την καταστροφική διάταξη την υπερψήφισαν και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ!!! Ο επιχειρηματικός κόσμος και η λογική τους ευχαριστούν από καρδιάς.

Με τροπολογία εντάχθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο η καταβολή του προεκλογικού επιδόματος των συνταξιούχων, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η πίστωση του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πρίν τις ευρωεκλογές.
Την τροπολογία ψήφισαν και οι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ. 
Φορείς που ξιφουλκούσαν εναντίον της όταν ξεκίνησε ως εξαγγελία χαρακτηρίζοντας την ντροπή.
Οι φορολογούμενοι τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.