10 Μαΐ 2019

«Θανάσιμη» προειδοποίηση Μόσχας σε Ράμα: «Ξέχνα την “Μ. Αλβανία”» – «Να περιμένεις αντίποινα»

Με τρομερές αιφνιδιαστικές εξελίξεις, απειλεί το ρωσικό ΥΠΕΞ τον φιλότουρκο Αλβανό πρωθυπουργό Ε.Ράμα, για τα ύποπτα σχέδιά του (σε συνεννόηση με Αλβανούς ηγέτες σε Κόσοβο, Σκόπια και αλλού) για σταδιακή ενσωμάτωση περιφερειών με αλβανικό πληθυσμό στα Βαλκάνια.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ανέφερε κατά την συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό: «Συζήτησα  με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Ράμα τη δυνατότητα πλήρους κατάργησης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας, μέσω ενός ευρωπαϊκού μοντέλου, υπό την αιγίδα των ευρωατλαντικών αξιών. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την επικοινωνία και την εθνική ενσωμάτωση ενός χώρου όπου οι Αλβανοί θα ζουν χωρίς σύνορα, δηλαδή ελεύθεροι», κατέληξε ο ίδιος.
Η αντίδραση της Μόσχας ονομάζεται υλοποίηση ενός τρομερού σχεδίου για την παρεμπόδιση της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας στην περιοχή μας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μέσω των ειδικών υπηρεσιών του, υποστηρίζει ότι «εντατικοποιούνται οι προσπάθειες ενσωμάτωσης περιφερειών με αλβανικό πληθυσμό στα Βαλκάνια».
Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν ότι «αυτό περιπλέκει τον διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και υπονομεύει την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την περιοχή».
Σε αυτή την εργασία εκτιμάται ότι «οι Δυτικοί υποστηρικτές των Τιράνων συνεχίζουν να κινούνται σαν να μην βλέπουν καθόλου  τις ενεργές φιλοδοξίες για την Μεγάλη Αλβανία», αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
«Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενσωμάτωση περιφερειών με αλβανικούς πληθυσμούς στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και η θεσμοποίηση αυτής της διαδικασίας στο πλαίσιο της Περιφερειακής Συμμαχίας των Αλβανικών Δήμων δεν θα είναι αβλαβής», αναφέρει το ρωσικό δελτίο τύπου.
Το ρωσικό υπουργείο ισχυρίζεται ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ορισμένα βήματα που αναλαμβάνει η σημερινή αλβανική ηγεσία, όσον αφορά την εδραίωση του αλβανικού παράγοντα στην περιφερειακή πολιτική των Τιράνων».
Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα «έχει δηλώσει ανοιχτά ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και ότι «η ένωση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι το Σχέδιο Β αλλά το Σχέδιο Α».
Το ρωσικό  υπουργείο κάλεσε τους δυτικούς εταίρους στην Αλβανία να αντιδράσουν τελικά στους «σαφείς ισχυρισμούς  Αλβανών αξιωματούχων για την Μεγάλη Αλβανία των Τιράνων».
Επίσης, η Ρωσία κάλεσε τους δυτικούς εταίρους της Αλβανίας, να πιέσουν την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να επιτρέψει την δημιουργία μιας Ένωσης σερβικών δήμων, ως υποχρέωση που απορρέει από τη συμφωνία του 2013.
Καλό θα ήταν να ξυπνήσουμε και εδώ στην πατρίδα μας, με όλα αυτά τα οποία λαμβάνουν χώρα πάνω από τα Βόρεια ελληνικά σύνορα.
Για παράδειγμα, υπάρχουν  εθνικιστικοί αλβανικοί κύκλοι στο γειτονικό κράτος, που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν πολλούς αλβανικής καταγωγής Έλληνες υπηκόους, θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση με την άκρως εθνικιστική ατζέντα τους, για το… περιβόητο κράτος των Τσάμηδων το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Όσο για την Ρωσία και τα σχέδια της στα Βαλκάνια, η απόφαση είναι ειλημμένη και υλοποιείται. Πληροφορίες του αλβανικού τύπου ανέφεραν ότι Ρώσοι κομάντος, έχουν εισέλθει εδώ και μήνες στο Κοσσυφοπέδιο, για να προετοιμάσουν το έδαφος και να αξιολογήσουν  την ασφάλεια και τον κίνδυνο για τα μέλη των επερχόμενων στρατιωτικών αποστολών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε για πόλεμο στην Ευρώπη, μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία τρομοκρατικών πυρήνων.
Αυτές οι ρωσικές υπηρεσίες και τα στρατιωτικά παρακλάδια τους έχουν προειδοποιήσει ότι θα στείλουν ένοπλες ομάδες τους στο Β. Κοσσυφοπέδιο, στις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στην πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για στρατιωτική παρέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο με ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες.
Η υπηρεσία πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου, μαζί με πολλές δυτικές υπηρεσίες κινούνται προς το συμφέρον του Κοσσυφοπεδίου και προσπαθούν να εξουδετερώσουν τις δραστηριότητες των Ρώσων πρακτόρων, με πλήρη αποτυχία όμως.
Ο πιο μεγάλος προβληματισμός που επικρατεί στο ΝΑΤΟ, αφορά την σταδιακή μετατροπή του Νις, ουσιαστικά σε μια τεράστια σερβο-ρωσική αεροπορική και στρατιωτική βάση.
Το όλο θέμα φέρεται να έχει προκαλέσει προβληματισμό λόγω των νέων σχεδίων της Ρωσίας για πλήρη αναβάθμιση της «ανθρωπιστικής βάσης» σε μια τρομερή αεροπορική βάση για όλους τους τύπους των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς και σε εγκαταστάσεις υποδοχής Ρώσων αλεξιπτωτιστών.