11 Μαΐ 2019

Ανοιχτό κάλεσμα, OPEN DAY 2: Κυριακή 12 Μαιου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόπης

Αξιοτιμοι γονείς,
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας,
αγαπητά μέλη της κοινότητάς μας,
Ελπίζουμε το μήνυμά μας να σας βρίσκει καλά!

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε αυτήν την  Κυριακή 12 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στο OPEN DAY 2 που διοργανώνουμε ως ΣΓκΚ του δημοτικού σχολείου Βαρυμπόπης για το σχολείο της καρδιάς και της γειτονιάς μας, για το δημοτικό σχολείο της Βαρυμπόπης.
ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ!
Το σχολείο μας αποτελείται από 49 μονάχα μαθητές και είναι τετραθέσιο.
Στόχος μας είναι να ανοιχτούμε στην ευρύτερη κοινότητα της Βαρυμπόπης, των Θρακομακεδόνων αλλά και των Αχαρνών και να παρουσιάσουμε τα θετικά της συνδιδασκαλίας αλλά και τα προτερήματα που εμπεριέχονται σε ένα μικρό σχολείο σαν και το δικό μας όπου γονείς και δάσκαλοι συνεργάζονται για το καλό των παιδιών δημιουργώντας ένα ανθρώπινο σχολικό περιβάλλον όπου το κάθε παιδί αγκαλιάζεται για την διαφορετικότητα και την μοναδικότητά του και ταυτόχρονα λαμβάνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία για να μάθουν πως να δουλεύουν ομαδικά.
Αυτήν την Κυριακή στις 12/05 το σχολείο μας 
θα ντυθεί στα καλά του και θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του στην κοινότητα 
απαντώντας σε κάθε απορία και σε κάθε πιθανό προβληματισμό γύρω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ολιγοθέσια σχολεία..
Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστήρια μουσικής (αφροβραζιλιάνικων κρουστών) για παιδιά ηλικίας 6-12εργαστήρια ρομποτικής, αλλά και ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου υπό την επίβλεψη παιδαγωγών. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία της Ψυχολόγου, Κυρίας Κυπραίου με τίτλο, « Γονείς και παιδιά μπροστά στην οθόνη». Η γιορτινή μας μέρα θα κλείσει με την συμμετοχή της γνωστής ομάδας κρουστών Quilombo.
Οπότε, φορέστε τα ανοιξιάτικα σας,  και ελάτε να γνωριστούμε, θα χαρούμε να μοιραστούμε με την κοινότητα το όραμα μας για ένα δημόσιο και δημιουργικό σχολείο, ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά μας κάθε πρωί πηγαίνουν με χαρά! 

Για την εξασφάλιση της θέσης των παιδιών στα εργαστήρια και στα ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου 
σας προτρέπουμε να είστε εκεί μισή ώρα πριν την έναρξη τους.

συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα των δράσεων και των εργαστηρίων

Εκ μέρους του Συλλόγου ΓκΚ και της σχολικής μας κοινότητας,
Αναστασία Παράβα
Πρόεδρος ΣΓκΚ δημοτικού Σχολείου Βαρυμπόπης

ΔΡΥΟΣ 8 & ΑΚΑΚΙΑΣ
ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ