30 Μαΐ 2019

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα νεαρών που διέπραττε κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες της 27-5-2019, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), του Α.Τ. Διονύσου και του Β΄ Α.Τ. Αχαρνών, τέσσερις (4) γύφτοι ηλικίας 14, 15, 17 και 27 ετών για κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δράστες κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς στα Διόδια Αφιδνών και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της ομάδας εισέρχονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, κάποιο εξ αυτών προσποιούμενοι τους πελάτες απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα οι συνεργοί τους κατευθύνονταν στα ταμεία κι εφόσον οι συνθήκες το ευνοούσαν αφαιρούσαν τις εισπράξεις και άλλα αντικείμενα αξίας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων, στις περιοχές της Γλυφάδας, των Καμινίων και της Ευβοίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.