15 Ιαν 2020

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε την Τρίτη (14/1) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, παρουσία και του βουλευτή Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ο υπουργός συνεχάρη τον Δήμαρχο, καθώς εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος για τις προσπάθειες που γίνονται από τον ίδιο και τη νέα δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών. Παράλληλα άκουσε τις προτάσεις του κ. Βρεττού και συζήτησε μαζί του για τον ενδελεχή σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης, το οποίο θα οδηγήσει οριστικά το Δήμο εκτός Παρατηρητηρίου και θα τον επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την πεποίθησή του πως ένας τόσο μεγάλος Δήμος δεν γίνεται να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση από τη στιγμή μάλιστα που η διοίκησή του δείχνει τη δέουσα σοβαρότητα με τις ενέργειές της, αναζητώντας την οριστική λύση των οικονομικών προβλημάτων.
Στη συνάντηση ο κ. Βρεττός είχε την ευκαιρία να εκθέσει και άλλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών, αναφερόμενος κυρίως στην καθαριότητα και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων. Συζητήθηκαν μάλιστα και επιμέρους ζητήματα, στα οποία μπορούν να συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του, όπως στην ανταποδοτική ανακύκλωση ή την ουσιαστική ανανέωση των οχημάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Βρεττός μετά το τέλος της συνάντησης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του υπουργού κυρίως όμως από την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται στους τελευταίους τέσσερις μήνες. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του για μια μελλοντική αγαστή και κυρίως αποτελεσματική συνεργασία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον βουλευτή Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου για τη συνεργασία του και τη συνδρομή του στο διάστημα αυτό.