4 Ιαν 2020

Σε απόλυτη ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών εν όψει του κύματος κακοκαιρίας

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση.
Υπό τις οδηγίες και το συντονισμό του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Μιχάλη Βρεττό, Γιώργο Σιδηρόπουλο, Γιώργο Πετάκο και Νικόλαο Δαμάσκο, παρουσία των προϊσταμένων της Πολιτικής Προστασίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Πρασίνου καθώς και ατόμων από τη διαχείριση του Στόλου.
Όλα τα οχήματα του Δήμου που μπορούν να συνδράμουν για τον αποχιονισμό, είναι έτοιμα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ και οι ποσότητες αλατιού αποχιονισμού, μετά και τη νέα προμήθεια, επαρκούν για την περίσταση. Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να συνδράμει όπου χρειαστεί.
Ο Δήμος Αχαρνών, είναι έτοιμος επίσης για την προστασία των αστέγων. Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Υπό τον συντονισμό του Δημάρχου και της προέδρου της ΔΗΦΑ κ. Αγγελικής Ζαχαριάδη, διατίθενται θερμαινόμενοι χώροι από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 15.00 και θα παραμείνουν επί 24ώρου βάσεως ανοιχτοί, έως ότου επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα:
* Η ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87, Αχαρνές)
* Το ΚΑΠΗ Κόκκινου Μύλου (Φιλαδελφείας 217, Αχαρνές).
Όταν σταματήσει η βροχόπτωση και υπάρξει η δυνατότητα εναπόθεσης του αλατιού αποχιονισμού, οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αλάτι για προσωπική χρήση (σε εξωτερικούς χώρους κατοικιών, σκάλες, πεζοδρόμια κ.α.) από τα εξής σημεία:
1. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Βεροίας.
2. Στην πλατεία της Βαρυμπόπης (στο βόρειο μέρος)
3. Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θρακ/νων
4. Στο κτήριο της Κοινότητας Θρακομακεδόνων, επί της οδού Πρωταγόρα.
5. Εάν κριθεί απαραίτητο - Στο Αρχελάου Θέατρο (αρχή της οδού Αρχελάου)
Επισημαίνεται πως η χρήση του αλατιού θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με σύνεση.
Συνιστάται όλοι οι δημότες σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.
Ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας για το πρόγραμμα - μέθοδος αποχιονισμού του Δήμου Αχαρνών: http://www.acharnes.gr/el/content/section-3023
Οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου για τυχόν πρόβλημα (213-2072300, 213-2072301, 213-2072302)