6 Ιαν 2020

Σε αυτό το κόμμα η "σοφία" ξεχειλίζει: Η Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ) συνδέει τη φωτιά στην Αυστραλία με τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος επέκρινε, σε ανακοίνωσή της, τους ηγέτες του κόσμου ότι αδιαφορούν για την κλιματική αλλαγή και έκανε έμμεση αναφορά στην δολοφονία Σουλεϊμανί
Αφού κάνει μια αναδρομή στις φωτιές στον Αμαζόνιο και στην Αφρική αλλά και στην άνοδο της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων, αλλά και στις αποτυχημένες συνδιασκέψεις του ΟΗΕ για το κλίμα, η Χ. Καφαντάρη υποστηρίζει ότι η ΕΕ αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, Ε. Μακρόν, απέτυχαν να παίξουν κάποιο ρόλο, προωθώντας λύσεις στα ζητήματα.
Για να καταλήξει: «Δυστυχώς οι ισχυροί του πλανήτη αδιαφορούν και αντί να βοηθήσουν π.χ. στην κατάσβεση των πυρκαγιών, προτιμούν τις διακοπές στην Χαβάη (όπως ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας), ή στήνουν σκηνικά έντασης στις ευαίσθητες περιοχές της Μ. Ανατολής» αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί έπειτα από εντολή του Τραμπ.
«Μόνο οι συντονισμένοι αγώνες των λαών, των κινημάτων και της Νεολαίας μπορεί να επιβάλλουν λύσεις» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.