12 Φεβ 2020

Σεμινάρια επιμόρφωσης δημοτικών υπαλλήλων από το Δήμο Αχαρνών

Σε τροχιά εξέλιξης και ανάπτυξης μπαίνει σταδιακά ο Δήμος Αχαρνών, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό του και την ένταξή σε μια νέα ψηφιακή εποχή. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο για τους εργαζόμενους του Δήμου που αφορούσε την ψηφιακή διακίνηση εσωτερικών εγγράφων. Μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη, ούτως ώστε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να επιμορφωθούν σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.
Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκος Δαμάσκος στο περιθώριο του σεμιναρίου δήλωσε σχετικά: «Σήμερα ξεκινήσαμε τα σεμινάρια επιμόρφωσης του ανθρωπινού δυναμικού μας για την ψηφιακή διακίνηση των εσωτερικών εγγράφων του δήμου μας. Ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε τον Δήμο μας σε τροχιά ψηφιακής ανάπτυξης και προόδου με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των εργαζομένων μας και τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».
Σκοπός της διοίκησης είναι στο συντομότερο χρονικό διάστημα το προσωπικό να έχει επιμορφωθεί σε ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης, που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου. Αυτό θα έχει άμεσα, ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο ως προς τον τρόπο εργασίας κυρίως όμως ως προς την αποτελεσματικότητα προς όφελος των δημοτών. Άλλωστε το θέμα της εσωτερικής μετακίνησης εγγράφων είναι ένα μόνο μέρος της διαδικασίας, καθώς θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις και για άλλα παρόμοια θέματα του Δήμου.