28 Φεβ 2020

Με τον πρέσβη του Καζακστάν συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Αλεξέι Βολκόφ είχε την Πέμπτη (27/2) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους ομογενείς που ζουν στο Δήμο Αχαρνών, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων προέρχεται από το Καζακστάν.
Συζητήθηκε επίσης ένα χρόνιο ζήτημα, η αναγνώριση των ενσήμων εργασίας στο Καζακστάν, που επηρεάζει τη συνταξιοδότηση πολλών εξ αυτών. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολεοδομίας κ. Μιχάλης Βρεττός και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα παλινοστούντων κ. Θεόδωρος Χαραλαμπίδης συζητήθηκαν επίσης θέματα πολιτισμού και ανάδειξης των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως έχει επιβεβαιωθεί και από την αδελφοποίηση των Αχαρνών με το Δήμο Τσικμέντ του Καζακστάν.
«Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση, η οποία ελπίζουμε πως θα αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας για την ανάδειξη των κοινών μας δεσμών», ανέφερε στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός.