11 Φεβ 2020

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο πραγματοποίησε την Δευτέρα (10/1) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκο Δαμάσκο. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε προτάσεις που αφορούν θέματα αστικής αναβάθμισης του Δήμου αλλά και καινοτόμες δράσεις όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου, για το οποίο συμφωνήθηκε να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αχαρνών, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΥΔΑΠ και του Πράσινου Ταμείου με σκοπό την αξιοποίηση των υδάτων του Υδραγωγείου.
Παράλληλα ο κ. Βρεττός ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Ταμείου και τις δυνατότητες συμμετοχής του Δήμου Αχαρνών σε κάποια από αυτά. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι κατάλληλες μελέτες που απαιτούνται για τη συμμετοχή στα προγράμματα Αστικής Αναζωογόνησης και Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες δράσεις. Μάλιστα στο πρώτο εξ αυτών προβλέπεται μια σειρά παρεμβάσεων στον αστικό χώρο μεταξύ των οποίων αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία παιδικών χαρών, αισθητική και λειτουργική ή ενεργειακή αναβάθμιση κ.α.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Βρεττός εξέφρασε την πεποίθησή του πως βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών προκλήσεων που εκφράζονται και μέσα από τις πρωτοβουλίες του Πράσινου Ταμείου, ενώ τόνισε πως «πρόθεσή μας είναι να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό κάθε δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».