24 Φεβ 2020

Συνάντηση της επιτροπής συγκοινωνιών του Δήμου με στελέχη του ΟΑΣΑ

Τη δρομολόγηση σειράς ζητημάτων και αιτημάτων των κατοίκων των Αχαρνών επιτυγχάνει η επιτροπή συγκοινωνιών του Δήμου Αχαρνών, όπως προέκυψε και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του ΟΑΣΑ. Από την πλευρά του Δήμου το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Ξαγοράρης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Μιχάλης Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων κ. Κοτσιανάς και ο κ. Καρακωνσταντής.
Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης και την εξεύρεση λύσεων στα καίρια θέματα των αστικών συγκοινωνιών. Μια συνεργασία η οποία είχε αρχίσει από τον πρώτο καιρό ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, όταν και είχε πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση, παρόντων εκπροσώπων φορέων των Αχαρνών και των στελεχών του ΟΑΣΑ.
Η συζήτηση μάλιστα αφορούσε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία είχαν τεθεί στη διαβούλευση και αιτήματα τα οποία είχαν διατυπωθεί από φορείς και από τα μέλη της επιτροπής. Συγκεκριμένα από τα στελέχη του ΟΑΣΑ υπήρξε η εξής ενημέρωση:
Όσον αφορά το δρομολόγιο της γραμμής 735, πλέον θα εξυπηρετεί και την περιοχή του Προφήτη Ηλία, κάτι που ήταν αίτημα των συλλόγων της περιοχής.
Η γραμμή 724 θα κατευθύνεται από τους Θρακομακεδόνες απευθείας στη Ν. Ιωνία χωρίς μετεπιβίβαση. Επίσης θα υπάρξει σύνδεση Θρακομακεδόνων – Βαρυμπόπης, ενώ θα πραγματοποιηθεί αύξηση των δρομολογίων της γραμμής 740, μιας γραμμής που ενώνει το βόρειο με το νότιο τομέα των Αχαρνών, συνδέοντας παράλληλα όλες τις διοικητικές δομές.
Από εκεί και πέρα λύσεις αναζητούνται και σε άλλα αιτήματα με τα επόμενα θέματα να αφορούν τη διέλευση της γραμμής 755 μόνο μέσω της Λ. Δεκελείας, δρομολόγιο για τη Χαραυγή και κυρίως την αύξηση των δρομολογίων των βασικών αξόνων με τις γραμμές Α10 και Β10.