5 Φεβ 2020

Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Βρεττού-Πιερρακάκη

Σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (4/2) η συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Βρεττό σε μια εφ' όλης της ύλης συνεργασία, πάνω σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού και αφορούν το Δήμο Αχαρνών. Ενδεικτικά και μόνο στην ατζέντα υπήρχαν θέματα όπως η ψηφιακή στρατηγική του υπουργείου σε θέμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμέρους ψηφιακά εργαλεία για να γίνουν πιο «έξυπνες» οι υπηρεσίες του Δήμου, προγράμματα κατάρτισης και ψηφιακής εκμάθησης για την Τρίτη ηλικία και ανέργους. Διαπιστώθηκε δε η ανάγκη αναβάθμισης των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων και η προώθηση ψηφιακών δικτυακών λειτουργιών (ψηφιακή υπογραφή, ψηφιοποίηση των αρχείων κ.α.).
Ο κ. Πιερρακάκης, ως κάτοικος των Αχαρνών, έδειξε βαθιά γνώση και άλλων ζητημάτων τα οποία αφορούν την περιοχή, και τα οποία τέθηκαν επί τάπητος, όπως προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, έργα υποδομής και ασφάλειας ή το πρόβλημα που έχει προκύψει με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Κόκκινο Μύλο. Ο κ. Βρεττός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης κ. Νίκο Δαμάσκο, ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα αλλά και σχεδιαζόμενες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τον υπουργό, που με τη σειρά του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και διαβεβαίωσε για τη στήριξη από πλευράς υπουργείου.
«Είμαι χαρούμενος που ένας συντοπίτης μας έχει αναλάβει ένα τόσο δύσκολο, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Είχαμε την ευκαιρία να του θέσουμε μια σειρά ζητημάτων τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων και μπορούν να ωθήσουν το Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού. Ελπίζουμε σε μια περαιτέρω συνεργασία, καθώς υπάρχει μεγάλο πεδίο δράσης στο Δήμο μας και είμαι σίγουρος πως αυτή θα επιτευχθεί», τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών στο περιθώριο της συνάντησης.
Ο κ. Πιερρακάκης έχει αναλάβει ένα πολύπλοκο έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ένα έργο που προϋποθέτει ούτως ή άλλως τη συνεργασία των Δήμων. Ο Δήμος Αχαρνών είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των δημοτών του, βάζοντας σε υψηλές θέσεις της ατζέντας του τα συγκεκριμένα ζητήματα. Η ευτυχής συγκυρία της παρουσίας του κ. Πιερρακάκη στη συγκεκριμένη θέση δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για μια αγαστή και επωφελή συνεργασία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.