18 Φεβ 2020

Συνάντηση Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σε καθοριστικής σημασίας συνάντηση που είχε την Τρίτη (18 Φεβρουαρίου) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τέθηκαν εκ νέου τα προβλήματα εγκληματικότητας του Δήμου αλλά και οι αγωνιώδεις και συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την άμεση και ουσιαστική επίλυσή τους σε αυτή την κατεύθυνση
Παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα του υπουργού η επιμονή και οι έντονες πιέσεις του κ. Βρεττού απέδωσαν καρπούς. Οι πρώτες βάσεις άλλωστε είχαν μπει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τις αστυνομικές δυνάμεις που καλύπτουν την περιοχή και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο προστασίας για το Δήμο Αχαρνών. Ένα σχέδιο ικανό για να οδηγήσει στην οριστική λύση του προβλήματος της εμπορίας ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πολύ σύντομα θα επισκεφθεί ο ίδιος το Δήμο και θα περπατήσει μαζί με τον Δήμαρχο στην πόλη των Αχαρνών.
Είναι, πλέον, ειλημμένη απόφαση πως «τα γκέτο θα τελειώσουν στο Δήμο Αχαρνών», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Ήδη δρομολογήθηκαν μάλιστα και μια σειρά  άλλων ενεργειών, καθώς το πρωί της Τετάρτης θα επισκεφθεί το Δήμο επιτελείο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερώσουν εκτενώς για τα μέτρα και τις δράσεις που θα εφαρμοστούν άμεσα από την ΕΛ. ΑΣ. 
Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, αλλά μόλις άρχισε, όπως τόνισε και ο κ. Βρεττός αφού σκοπός είναι: «οι Αχαρνές να γίνουν μια “θωρακισμένη” πόλη στην οποία θα κυριαρχεί το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Οι Αχαρνές να γίνουν ξανά μια ασφαλής πόλη και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν τα καταφέρουμε».